21-10-2020

Winkelpersoneel vraagt opnieuw Covid-maatregelen in winkels

ACV Puls vraagt signaal als erkenning voor essentiële sector

“We stellen vast dat bij het stijgende aantal besmettingen en de daarbij horende maatregelen geen rekening is gehouden met het winkelpersoneel, wat ons ten zeerste heeft verbaasd”, vertelt Kristel Van Damme, sectorverantwoordelijke van de distributie bij ACV PULS. “Het winkelpersoneel van de voedingswinkels stond reeds vanaf dag één van de coronacrisis in de vuurlinie. Telewerk en afzondering zijn niet mogelijk voor hen. Ook heerst er bij deze mensen een grondige angst om besmet te raken en voor sommigen is het al te laat, met alle gevolgen van dien. Met de opkomende eindejaarsperiode houden we ons hart vast.”

Oplossingen

ACV Puls vraagt daarom in naam van het winkelpersoneel dringend maatregelen zoals alleen winkelen met een tijdslimiet én een maximum aantal klanten in de winkels. “Samenscholingen op openbaar domein worden beperkt tot maximaal 4 personen, dus ook in winkels moeten er aangepaste maatregelen komen”, aldus Kristel Van Damme.

Erkenning

Bovendien groeit de roep van het winkelpersoneel uit alle winkels om erkenning voor hun bijdrage in deze crisis. “De werkgevers mogen zich niet wegsteken achter een sectoraal verhaal om geen vooruitgang te boeken. De nood is hoog, de druk neemt toe. Het is dankzij het winkelpersoneel dat sommige winkelketens recordwinsten boeken”, aldus Van Damme.

Ook voor het personeel van kleinere winkels wordt er een volledige eindejaarpremie gevraagd. “Door de verplichte sluiting in mei zou deze periode worden afgehouden, wat een financiële ramp zou betekenen voor het personeel die al werken in een slecht betaalde sector. We willen dan ook zo snel mogelijk samenzitten met de overheid om naar oplossingen te zoeken.”

 

Laatste nieuws

Schrijf je in op de nieuwsbrief

 

Wat is de PC311 nieuwsbrief?

Wel, de nieuwsbrief van PC311 wordt maandelijks naar jou verzonden. De laatste weetjes over het werken onder paritair comité 311 en sectorafspraken verschijnen in je postvak In. Met één muisklik ben je up-to-date over alles wat jouw job aangaat.

Wat zijn de voordelen?

Door je aan te melden op de nieuwsbrief ben steeds je op de hoogte. Winacties, nieuws over cao’s, loonsverhogingen, syndicale premies en zoveel meer: dat is de nieuwsbrief van PC311. Aanmelden is dus de boodschap!

Hoe aanmelden?

Maar hoe meld je je nu precies aan voor de nieuwsbrief? De PC311 nieuwsbrief in je mailbox ontvangen is zo simpel als maar kan. Voer je e-mailadres hierboven in en binnen de kortste keren ontvang je een mail.

 

© 2023 ACV Puls. Alle rechten voorbehouden.

Met de website www.pc311.be wil ACV Puls, de bediendevakbond van het ACV, op een toegankelijke manier informatie verspreiden onder het winkelpersoneel.

DisclaimerCookie Policy
Website by Shtick

Top