29-12-2021

Winkelpersoneel verwacht meer respect in 2022!

Grootschalige enquête schept duidelijkheid over de toekomst van de sector.

‘’De fysieke onveiligheid op de werkvloer door het coronavirus én agressieve klanten blijven voor meer dan 80% van de ondervraagden het grootste obstakel in de job als winkelbediende’’, weet Kristel Van Damme van ACV Puls. Ook de blijvende vraag naar flexibiliteit maakt drie op vier winkelbedienden erg bezorgd. Dat blijkt uit een enquête bij de leden van ACV Puls, de grootste bediendenvakbond van het land.

Maar liefst de helft van het winkelpersoneel zegt daarom morgen van job te veranderen als er zich een mogelijkheid voordoet. Opvallend: ondanks de extra maatregelen die vakbonden en werkgevers overeen kwamen om de veiligheid te verhogen en een éénmalige coronapremie in de vorm van een consumptiecheque te geven, vindt slechts 50%  dat het nu beter werken is dan een jaar geleden. ‘’Door de coronacrisis zijn voor vele mensen de ogen opengegaan: de loon- en arbeidsvoorwaarden zijn met de lage baréma’s zwaar ondermaats. Bovendien zorgt de loonnormwet ervoor dat er weinig verbetering mogelijk is, zelfs al zouden sommige werkgevers er wél iets aan willen doen’’, weet Van Damme.

Ook frappant: drie op vier winkelbedienden overwegen om in 2022 actie te voeren voor betere loon- en arbeidsvoorwaarden. ‘’80% van hen verwacht in 2022 meer respect maar eigenlijk zouden we dit niet hoeven te vragen. Deze mensen zijn sinds de start van de coronacrisis als ‘essentieel’ omschreven, tijd om hen ook zo te gaan behandelen en dit te vertalen naar leefbare jobs.’’

 

Laatste nieuws

Schrijf je in op de nieuwsbrief

 

Wat is de PC311 nieuwsbrief?

Wel, de nieuwsbrief van PC311 wordt maandelijks naar jou verzonden. De laatste weetjes over het werken onder paritair comité 311 en sectorafspraken verschijnen in je postvak In. Met één muisklik ben je up-to-date over alles wat jouw job aangaat.

Wat zijn de voordelen?

Door je aan te melden op de nieuwsbrief ben steeds je op de hoogte. Winacties, nieuws over cao’s, loonsverhogingen, syndicale premies en zoveel meer: dat is de nieuwsbrief van PC311. Aanmelden is dus de boodschap!

Hoe aanmelden?

Maar hoe meld je je nu precies aan voor de nieuwsbrief? De PC311 nieuwsbrief in je mailbox ontvangen is zo simpel als maar kan. Voer je e-mailadres hierboven in en binnen de kortste keren ontvang je een mail.

 

© 2023 ACV Puls. Alle rechten voorbehouden.

Met de website www.pc311.be wil ACV Puls, de bediendevakbond van het ACV, op een toegankelijke manier informatie verspreiden onder het winkelpersoneel.

DisclaimerCookie Policy
Website by Shtick

Top