25-03-2020

Winkelpersoneel trekt aan de alarmbel!

Winkelpersoneel trekt aan de alarmbel : ”Met één hoest of nies zijn we als winkelpersoneel blootgesteld aan besmettingsgevaar!” 👇

”Al 16 jaar werk ik in een bekende supermarkt. Ik doe m’n job elke dag opnieuw met volle inzet maar sinds de uitbraak van het coronavirus lig ik ’s nachts wakker van mijn werksituatie. Dagelijks kom ik aan de kassa in contact met énorm veel mensen. Hierdoor maak ik me niet alleen zorgen over mezelf en mijn gezin, maar ook over mijn schoonmoeder die 82 jaar oud is en bij ons inwoont. Mocht ik besmet raken, dan vrees ik voor haar leven.

Ik ben bereid om me ten volle in te zetten voor m’n werkgever, maar dan wil ik de garantie dat de werkgever voorzorgsmaatregelen neemt die mijn gezondheid ten allen tijde waarborgt.
De minimum afstand van 1,5 m bewaren is niet mogelijk wanneer klanten hun betaling doen. Het is fijn dat er plexiglas voorzien is aan de zijkant van de transportband van de kassa maar deze beschermt niet wanneer de mensen hun betaling verrichten. Met één hoest of nies zijn we als winkelpersoneel blootgesteld aan het besmettingsgevaar: niemand die in contact komt met anderen is op dit moment immuun.

Als eenvoudige winkelbediende hoop ik op betere voorzorgsmaatregelen die mij beschermen tijdens het uitvoeren van het werk aan de kassa. We kijken dan ook uit naar een voorstel om bovenstaande situatie snel te kunnen aanpakken.”

Dagelijks ontvangt ACV Puls Vakbond getuigenissen zoals deze. We doen er dan ook alles aan om de situatie van het winkelpersoneel te verbeteren. Wil jij ook je verhaal met ons delen? mail ons via pc311@acv-csc.be.

 

Laatste nieuws

Schrijf je in op de nieuwsbrief

 

Wat is de PC311 nieuwsbrief?

Wel, de nieuwsbrief van PC311 wordt maandelijks naar jou verzonden. De laatste weetjes over het werken onder paritair comité 311 en sectorafspraken verschijnen in je postvak In. Met één muisklik ben je up-to-date over alles wat jouw job aangaat.

Wat zijn de voordelen?

Door je aan te melden op de nieuwsbrief ben steeds je op de hoogte. Winacties, nieuws over cao’s, loonsverhogingen, syndicale premies en zoveel meer: dat is de nieuwsbrief van PC311. Aanmelden is dus de boodschap!

Hoe aanmelden?

Maar hoe meld je je nu precies aan voor de nieuwsbrief? De PC311 nieuwsbrief in je mailbox ontvangen is zo simpel als maar kan. Voer je e-mailadres hierboven in en binnen de kortste keren ontvang je een mail.

 

© 2023 ACV Puls. Alle rechten voorbehouden.

Met de website www.pc311.be wil ACV Puls, de bediendevakbond van het ACV, op een toegankelijke manier informatie verspreiden onder het winkelpersoneel.

DisclaimerCookie Policy
Website by Shtick

Top