24-01-2019

Werknemers verdienen respect! 13/2: nationale stakingsdag

Op woensdag 13 februari wordt in zoveel mogelijk bedrijven het werk neergelegd. Met deze actie protesteert het ACV, samen met de andere vakbonden, tegen de maximale loonmarge van amper 0,8% voor de komende twee jaar. Een interprofessioneel akkoord is zo onmogelijk.

Op 14 december gaven tienduizenden werknemers al een duidelijk signaal:ze eisten toen een echte verhoging van de lonen, minder werkdruk, een gezond evenwicht tussen werk en privé en fatsoenlijke eindeloopbaanregelingen. Het bleek niet mogelijk om met de werkgeversorganisatie hier dieper op in te gaan. Dus beslisten het ACV, het ABVV en het ACLVB gezamenlijk om hiertegen te protesteren.
Tijdens het overleg in de Groep van 10, legden de vakbonden heel wat voorstellen op tafel om tegemoet te komen aan vragen van de werknemers:
• Echte verhoging van de minimumlonen
• Verhoging van uitkeringen en pensioenen tot minstens boven de armoedegrens
• Hertekening van de eindeloopbaanregelingen (SWT, landingsbanen, ….)
• Betere combinatiemogelijkheden voor werk en privé
• Betere mogelijkheden voor woon-werkverkeer (derdebetalersregeling openbaar vervoer, fietsvergoeding, …)

We willen naast antwoorden en oplossingen op korte termijn,ook onderhandelingen over een rechtvaardige transitie naar een gezondere en duurzame economie met inbegrip van de impact van de digitalisering.

Lees zeker ook het opiniestuk van Marc Leemans.

 

Laatste nieuws

Schrijf je in op de nieuwsbrief

 

Wat is de PC311 nieuwsbrief?

Wel, de nieuwsbrief van PC311 wordt maandelijks naar jou verzonden. De laatste weetjes over het werken onder paritair comité 311 en sectorafspraken verschijnen in je postvak In. Met één muisklik ben je up-to-date over alles wat jouw job aangaat.

Wat zijn de voordelen?

Door je aan te melden op de nieuwsbrief ben steeds je op de hoogte. Winacties, nieuws over cao’s, loonsverhogingen, syndicale premies en zoveel meer: dat is de nieuwsbrief van PC311. Aanmelden is dus de boodschap!

Hoe aanmelden?

Maar hoe meld je je nu precies aan voor de nieuwsbrief? De PC311 nieuwsbrief in je mailbox ontvangen is zo simpel als maar kan. Voer je e-mailadres hierboven in en binnen de kortste keren ontvang je een mail.

 

© 2023 ACV Puls. Alle rechten voorbehouden.

Met de website www.pc311.be wil ACV Puls, de bediendevakbond van het ACV, op een toegankelijke manier informatie verspreiden onder het winkelpersoneel.

DisclaimerCookie Policy
Website by Shtick

Top