29-01-2021

Werknemers verdienen een evenwichtig akkoord

WERKNEMERS VERDIENEN EEN EVENWICHTIG AKKOORD
De loonwet van 1996 – verstrengd in 2017 – legt de evolutie van de lonen vast. Deze wet staat echtervolledig haaks op de werkelijkheid!
Dat Covid-19 een impact heeft gehad op het economisch leven is een feit. Sommige sectoren hebben evenwel sterk gepresteerd en veel winst geboekt. Andere zijn volop herstellende.
0,4% beschikbare marge voor loonsverhoging, dat komt neer op een aalmoes van 13 euro bruto/maand voor het mediane loon, 6 euro bruto/maand voor het minimumloon of 9 euro bruto/maand voor heel wat essentiële functies. Na het applaus, nu een slag in het gezicht!
Wij willen een indicatieve marge zodanig dat we in vrijheid over de beste loonsverhogingen kunnen onderhandelen.
De regering De Croo moet zorgen dat loononderhandelingen opnieuw ernstig kunnen gevoerd worden.
ABVV, ACV en ACLVB willen een interprofessioneel akkoord (IPA), met respect voor
werknemers. Dat respect ontbreekt nu!
Delen = 💚
 

Laatste nieuws

Schrijf je in op de nieuwsbrief

 

Wat is de PC311 nieuwsbrief?

Wel, de nieuwsbrief van PC311 wordt maandelijks naar jou verzonden. De laatste weetjes over het werken onder paritair comité 311 en sectorafspraken verschijnen in je postvak In. Met één muisklik ben je up-to-date over alles wat jouw job aangaat.

Wat zijn de voordelen?

Door je aan te melden op de nieuwsbrief ben steeds je op de hoogte. Winacties, nieuws over cao’s, loonsverhogingen, syndicale premies en zoveel meer: dat is de nieuwsbrief van PC311. Aanmelden is dus de boodschap!

Hoe aanmelden?

Maar hoe meld je je nu precies aan voor de nieuwsbrief? De PC311 nieuwsbrief in je mailbox ontvangen is zo simpel als maar kan. Voer je e-mailadres hierboven in en binnen de kortste keren ontvang je een mail.

 

© 2023 ACV Puls. Alle rechten voorbehouden.

Met de website www.pc311.be wil ACV Puls, de bediendevakbond van het ACV, op een toegankelijke manier informatie verspreiden onder het winkelpersoneel.

DisclaimerCookie Policy
Website by Shtick

Top