27-04-2020

Werknemers ‘als vrijwilliger’ inschakelen voor heropening winkels kan niet!

Ook wie achter gesloten deuren komt werken, moet correct worden verloond! In de voorbije dagen liepen bij de vakbond ACV Puls al verschillende meldingen binnen over bedrijven die ’tijdelijk werkloos personeel’ willen optrommelen om ‘als vrijwilliger’ de heropening van winkels te komen voorbereiden.

“Dit is ongezien”, reageert Kristel Van Damme, nationaal vakbondsverantwoordelijke distributie van ACV Puls. “Werknemers gratis laten werken kan sowieso niet. Het is nog krasser dat sommige bedrijven personeel ‘als vrijwilliger’ willen aan het werk zetten. Te gek voor woorden. Wanneer wij weet hebben van zulke toestanden, zullen we niet aarzelen om de inspectie hierop af te sturen. We zullen evenmin aarzelen om de praktijken van zulke bedrijven via sociale media aan de kaak te stellen”.

ACV Puls steunt, op behoedzame en voorzichtige wijze, de plannen om winkels te heropenen en de economie weer op gang te trekken. “Maar dit moet correct gebeuren, en niet op kosten van de belastingbetaler’’.
Als een werknemer onbezoldigd gaat werken, is hij of zij niet verzekerd, wat het gewoonweg gevaarlijk maakt. “Zeker in deze tijden is fysiek risico uit den boze. ACV Puls zet dan ook maximaal in op de veiligheid van het winkelpersoneel en de klanten”.

 

Laatste nieuws

Schrijf je in op de nieuwsbrief

 

Wat is de PC311 nieuwsbrief?

Wel, de nieuwsbrief van PC311 wordt maandelijks naar jou verzonden. De laatste weetjes over het werken onder paritair comité 311 en sectorafspraken verschijnen in je postvak In. Met één muisklik ben je up-to-date over alles wat jouw job aangaat.

Wat zijn de voordelen?

Door je aan te melden op de nieuwsbrief ben steeds je op de hoogte. Winacties, nieuws over cao’s, loonsverhogingen, syndicale premies en zoveel meer: dat is de nieuwsbrief van PC311. Aanmelden is dus de boodschap!

Hoe aanmelden?

Maar hoe meld je je nu precies aan voor de nieuwsbrief? De PC311 nieuwsbrief in je mailbox ontvangen is zo simpel als maar kan. Voer je e-mailadres hierboven in en binnen de kortste keren ontvang je een mail.

 

© 2023 ACV Puls. Alle rechten voorbehouden.

Met de website www.pc311.be wil ACV Puls, de bediendevakbond van het ACV, op een toegankelijke manier informatie verspreiden onder het winkelpersoneel.

DisclaimerCookie Policy
Website by Shtick

Top