28-11-2019

Wat is een syndicale premie?

Vandaag in De Standaard: Wat is een syndicale premie?

In heel wat sectoren betalen de werkgevers een deel terug van de vakbondsbijdragen die hun gesyndiceerde werknemers
hebben betaald. Die compensatie heet de ‘syndicale premie’.
Anders dan de naam doet vermoeden, gaat het geld niet naar de vakbonden, maar naar de individuele werknemers. De redenering hierachter bij de werkgevers is dat ze op deze manier collectief overleg (en sociale vrede) stimuleren.
In de meeste sectoren varieert de syndicale premie ergens tussen 100 en 135 euro per jaar, al kan het ook minder dan 100 euro zijn. Tot 135 euro moet u hierop geen belastingen betalen. Bij het ACV ligt de ledenbijdrage voor een ‘gewone werknemer in de privé’ op 17,66 euro per maand, of 211,92 euro per jaar. Wie 135 euro syndicale premie krijgt van zijn werkgever, geniet dus een korting van 63 procent op zijn lidmaatschap van het
ACV. (jir)

Heb je hier een vraag over? Spreek je collega aan of laat het ons weten. We helpen je graag verder!

 

Laatste nieuws

Schrijf je in op de nieuwsbrief

 

Wat is de PC311 nieuwsbrief?

Wel, de nieuwsbrief van PC311 wordt maandelijks naar jou verzonden. De laatste weetjes over het werken onder paritair comité 311 en sectorafspraken verschijnen in je postvak In. Met één muisklik ben je up-to-date over alles wat jouw job aangaat.

Wat zijn de voordelen?

Door je aan te melden op de nieuwsbrief ben steeds je op de hoogte. Winacties, nieuws over cao’s, loonsverhogingen, syndicale premies en zoveel meer: dat is de nieuwsbrief van PC311. Aanmelden is dus de boodschap!

Hoe aanmelden?

Maar hoe meld je je nu precies aan voor de nieuwsbrief? De PC311 nieuwsbrief in je mailbox ontvangen is zo simpel als maar kan. Voer je e-mailadres hierboven in en binnen de kortste keren ontvang je een mail.

 

© 2023 ACV Puls. Alle rechten voorbehouden.

Met de website www.pc311.be wil ACV Puls, de bediendevakbond van het ACV, op een toegankelijke manier informatie verspreiden onder het winkelpersoneel.

DisclaimerCookie Policy
Website by Shtick

Top