22-05-2019

Vraag je premie van €145 aan!

Vakbondspremie PC311

Wie lid is (of wordt) van LBC-NVK, krijgt jaarlijks 145 € terug van de betaalde bijdragen. Zo kost het vakbondslidmaatschap je eigenlijk maar enkele eurocenten per dag! Voor die prijs hoef je het dus niet te laten!
Voor wie een verminderde bijdrage betaalt of wie met SWT of brugpensioen is en de pensioenleeftijd nog niet heeft bereikt, bedraagt de vakbondspremie 72,5 €.
Eind mei of begin juni krijg je van je werkgever een attest bij je loonfiche van de maand mei. Bezorg de beide luiken van dit attest, degelijk ingevuld, en voorzien van je bankrekeningnummer en van je handtekening aan het ACV PULS-secretariaat van je woonplaats of stuur het meteen op naar ACV PULS, syndicale premies – Sudermanstraat 5 – 2000 Antwerpen. De premie wordt betaald van 16 juni tot 30 september.

Wie heeft recht op de vakbondspremie?
• Leden die ten laatste aangesloten zijn bij ACV (of een andere vakbond) op 31/12/2018 en nog steeds aangesloten zijn op het moment van de betaling en die tewerkgesteld zijn (= in dienst zijn en prestaties verrichten) op 15/06 en zodoende het werkgeversattest kunnen voorleggen.
• Wie in het kader van een herstructurering (bedrijf in herstructurering of bedrijf in moeilijkheden) deelneemt aan een tewerkstellingscel, of wie daarvan werd vrijgesteld, heeft eveneens recht op de syndicale premie
• Wie gedurende 1 jaar of langer ziek is op 15/6, heeft geen recht meer op de syndicale premie. De werkgever zal aan deze langdurig zieken ook geen attest meer afleveren.
• Wie op 15/6 in volledige loopbaanonderbreking of in een volledige onderbreking tijdskrediet is, zal geen attest voor de syndicale premie ontvangen en heeft ook geen recht op de premie.
• Leden in gedeeltelijke loopbaanonderbreking/tijdskrediet hebben wel degelijk recht op de vakbondspremie als zij op 15/6 in dienst zijn en aangesloten zijn bij de vakbond van vóór 1 januari
Betaling van de vakbondspremie gebeurt op voorlegging van het originele attest.

Wie het originele attest niet (meer) kan voorleggen, neemt contact op met ACV PULS. Je vakbond kan immers tot uiterlijk 31 augustus van 2019 een duplicaat van je attest opvragen bij het Sociaal Fonds.

 

Laatste nieuws

Schrijf je in op de nieuwsbrief

 

Wat is de PC311 nieuwsbrief?

Wel, de nieuwsbrief van PC311 wordt maandelijks naar jou verzonden. De laatste weetjes over het werken onder paritair comité 311 en sectorafspraken verschijnen in je postvak In. Met één muisklik ben je up-to-date over alles wat jouw job aangaat.

Wat zijn de voordelen?

Door je aan te melden op de nieuwsbrief ben steeds je op de hoogte. Winacties, nieuws over cao’s, loonsverhogingen, syndicale premies en zoveel meer: dat is de nieuwsbrief van PC311. Aanmelden is dus de boodschap!

Hoe aanmelden?

Maar hoe meld je je nu precies aan voor de nieuwsbrief? De PC311 nieuwsbrief in je mailbox ontvangen is zo simpel als maar kan. Voer je e-mailadres hierboven in en binnen de kortste keren ontvang je een mail.

 

© 2023 ACV Puls. Alle rechten voorbehouden.

Met de website www.pc311.be wil ACV Puls, de bediendevakbond van het ACV, op een toegankelijke manier informatie verspreiden onder het winkelpersoneel.

DisclaimerCookie Policy
Website by Shtick

Top