26-10-2021

Verplichting mondmaskers: ACV Puls vraagt respect winkelpersoneel

‘’De herinvoering van de mondmaskers zal voor terug voor meer frustratie en agressie van klanten zorgen’’, weet Kristel Van Damme, retail verantwoordelijke bij ACV Puls. Uit een enquête van ACV Puls bleek dat maar liefst 80% van het winkelpersoneel verbale of zelfs fysieke agressie meemaakte in de winkel sinds de start van de coronacrisis.

Ontsmetting prioritair

ACV Puls vraagt dan ook met aandrang aan de werkgevers om de handgels terug te zetten voor de klanten en ook het ontsmetten van winkelkarren als prioriteit te zien. ‘’Toen de besmettingscijfers daalden werden de extra medewerkers voor deze taken snel weggehaald, maar deze moeten nu  terugkomen’’, weet Van Damme.

Respectvol omgaan met klanten

ACV Puls heeft reeds van het begin van de pandemie voor de verplichting van mondmaskers in winkels geijverd en blijft dat doen: de gezondheid van de medewerkers in de retail blijft aandachtspunt nummer 1.

‘’Als je als klant wordt aangesproken door een winkelbediende om je mondmasker terug op te zetten, doet die winkelbediende dat niet om je het leven zuur te maken. Hij of zij wil gewoon dat de regels worden gerespecteerd. Werk dus alsjeblieft je frustratie niet uit op onze medewerkers!’’, aldus Kristel Van Damme.

 

Laatste nieuws

Schrijf je in op de nieuwsbrief

 

Wat is de PC311 nieuwsbrief?

Wel, de nieuwsbrief van PC311 wordt maandelijks naar jou verzonden. De laatste weetjes over het werken onder paritair comité 311 en sectorafspraken verschijnen in je postvak In. Met één muisklik ben je up-to-date over alles wat jouw job aangaat.

Wat zijn de voordelen?

Door je aan te melden op de nieuwsbrief ben steeds je op de hoogte. Winacties, nieuws over cao’s, loonsverhogingen, syndicale premies en zoveel meer: dat is de nieuwsbrief van PC311. Aanmelden is dus de boodschap!

Hoe aanmelden?

Maar hoe meld je je nu precies aan voor de nieuwsbrief? De PC311 nieuwsbrief in je mailbox ontvangen is zo simpel als maar kan. Voer je e-mailadres hierboven in en binnen de kortste keren ontvang je een mail.

 

© 2023 ACV Puls. Alle rechten voorbehouden.

Met de website www.pc311.be wil ACV Puls, de bediendevakbond van het ACV, op een toegankelijke manier informatie verspreiden onder het winkelpersoneel.

DisclaimerCookie Policy
Website by Shtick

Top