16-06-2020

(Tijdelijke) verhoging kinderbijslag door coronacrisis

De Vlaamse regering verhoogt tijdelijk de kinderbijslag voor kwetsbare gezinnen met kinderen, van wie het gezinsinkomen met 10% is gedaald tijdens de Corona-crisis.
Deze steun zou ten goede komen aan 126.000 kinderen en is begroot op 15 miljoen euro.
Gezien de lage lonen in onze distributiesector en extra kwetsbaarheid van alleenstaande ouders, kunnen vele van onze collega’s hier mogelijk ook gebruik van maken.

Wat moet je doen om de 120 € extra per kind te bekomen?

Dat kan je hier nalezen!

Collega’s die tijdelijk werkloos zijn en voldoen aan de voorwaarden, moeten het bewijs van inkomensvermindering toevoegen. Ze kunnen hiertoe het acv-uitbetalingsattest gebruiken.
Dit kan je downloaden op www.hetacv.be en dan klikken op mijn acv.
Klik dan op het tabblad ‘werkloosheidsgegevens’ en druk op printen/downloaden attest.
Om in te loggen is het nodig om het lidnummer te kennen.
Je maakt ofwel gebruik van de itsme-applicatie of van een e-reader om in te loggen.

 

Laatste nieuws

Schrijf je in op de nieuwsbrief

 

Wat is de PC311 nieuwsbrief?

Wel, de nieuwsbrief van PC311 wordt maandelijks naar jou verzonden. De laatste weetjes over het werken onder paritair comité 311 en sectorafspraken verschijnen in je postvak In. Met één muisklik ben je up-to-date over alles wat jouw job aangaat.

Wat zijn de voordelen?

Door je aan te melden op de nieuwsbrief ben steeds je op de hoogte. Winacties, nieuws over cao’s, loonsverhogingen, syndicale premies en zoveel meer: dat is de nieuwsbrief van PC311. Aanmelden is dus de boodschap!

Hoe aanmelden?

Maar hoe meld je je nu precies aan voor de nieuwsbrief? De PC311 nieuwsbrief in je mailbox ontvangen is zo simpel als maar kan. Voer je e-mailadres hierboven in en binnen de kortste keren ontvang je een mail.

 

© 2023 ACV Puls. Alle rechten voorbehouden.

Met de website www.pc311.be wil ACV Puls, de bediendevakbond van het ACV, op een toegankelijke manier informatie verspreiden onder het winkelpersoneel.

DisclaimerCookie Policy
Website by Shtick

Top