01-07-2020

Vakbonden boos over uitlekken sluitinglijst Brantano

De publicatie van de lijst van 9 winkels van Brantano die in Vlaanderen dicht zouden gaan, zorgt bij het personeel van Brantano voor grote onrust. De vakbonden reageren boos.

‘We zitten nog maar in de eerste fase van de Wet Renault. Het is precies de bedoeling om alternatieven voor te stellen en zoveel mogelijk tewerkstelling te redden. Dat men nu al laat uitlekken waar winkels moeten sluiten vinden we onaanvaardbaar’, reageert Sven De Scheemaeker (ACV Puls). De bonden benadrukken dat ze zich helemaal niet neerleggen bij de geplande sluitingen. Ze hebben een verzoekschrift neergelegd met de vraag voorlopige bewindvoerders aan te stellen en willen dat de focus van het reddingsplan de onderliggende winkels en jobs wordt. Niet het redden van de holding FNG zelf.

Deze ochtend buigt de Ondernemingsrechtbank van Mechelen zich zowel over de vraag tot gerechtelijke reorganisatie (bescherming tegen schuldeisers) van 3 vennootschappen waaronder Brantano als over het verzoekschrift van het ACV en het BBTK. Of de aanvragen vandaag al behandeld zullen worden, is niet duidelijk. Bij FNG zelf is er dan weer boosheid over de zet van de bonden om voorlopige bewindvoerders te vragen.

 

Laatste nieuws

Schrijf je in op de nieuwsbrief

 

Wat is de PC311 nieuwsbrief?

Wel, de nieuwsbrief van PC311 wordt maandelijks naar jou verzonden. De laatste weetjes over het werken onder paritair comité 311 en sectorafspraken verschijnen in je postvak In. Met één muisklik ben je up-to-date over alles wat jouw job aangaat.

Wat zijn de voordelen?

Door je aan te melden op de nieuwsbrief ben steeds je op de hoogte. Winacties, nieuws over cao’s, loonsverhogingen, syndicale premies en zoveel meer: dat is de nieuwsbrief van PC311. Aanmelden is dus de boodschap!

Hoe aanmelden?

Maar hoe meld je je nu precies aan voor de nieuwsbrief? De PC311 nieuwsbrief in je mailbox ontvangen is zo simpel als maar kan. Voer je e-mailadres hierboven in en binnen de kortste keren ontvang je een mail.

 

© 2023 ACV Puls. Alle rechten voorbehouden.

Met de website www.pc311.be wil ACV Puls, de bediendevakbond van het ACV, op een toegankelijke manier informatie verspreiden onder het winkelpersoneel.

DisclaimerCookie Policy
Website by Shtick

Top