07-11-2022

Vakbonden bij Switch Holding eisen werk

Sinds ettelijke maanden zitten een vijftiental werknemers van Switch Holding NV met hun vingers te draaien. Hun takenpakket is overgenomen door Lab9 Stores, een verkoper van Apple toestellen. De betrokken werknemers van de aankoopafdeling, finance, klantensupport, … zijn echter nog in dienst bij Switch Holding, maar zitten de facto zonder werk.

Onder Switch Holding vallen nu een aantal winkels van Hubside Store.

“Wij eisen een betekenisvolle invulling van die mensen hun job” stelt Wouter Parmentier van ACV Puls. “Switch Holding moet de arbeidsovereenkomsten van de betrokken collega’s nakomen en hen het werk bieden dat is overeengekomen.”

“Artikel 20 van de arbeidsovereenkomstenwet verplicht de werkgever om zijn werknemers aan het werk te zetten zoals is overeengekomen. Dat is een essentieel onderdeel van de arbeidsovereenkomst” vertelt Bart Leybaert van het BBTK.

“De werkgever moet hier z’n verantwoordelijkheid nemen en de mensen werk bieden of een sociaal plan overeenkomen dat een einde stelt aan de arbeidsovereenkomsten” stellen de vakbonden unisono.

“Het gebrek aan perspectief en de inhoudsloze dagen maken de mensen ongelukkig. Zij willen vooruit met hun job en met hun leven. Nu kunnen we niet anders vaststellen dan dat de directie de situatie laat verrotten” zegt Wouter Parmentier.

“Deze hele situatie kost de werkgever trouwens handenvol geld, want de lonen worden doorbetaald zonder dat er iets in de plaats verwacht wordt. Voor het welzijn van de collega’s en voor het economische welzijn van de onderneming moet er dringend iets veranderen” stelt Bart Leybaert.

 

Laatste nieuws

Schrijf je in op de nieuwsbrief

 

Wat is de PC311 nieuwsbrief?

Wel, de nieuwsbrief van PC311 wordt maandelijks naar jou verzonden. De laatste weetjes over het werken onder paritair comité 311 en sectorafspraken verschijnen in je postvak In. Met één muisklik ben je up-to-date over alles wat jouw job aangaat.

Wat zijn de voordelen?

Door je aan te melden op de nieuwsbrief ben steeds je op de hoogte. Winacties, nieuws over cao’s, loonsverhogingen, syndicale premies en zoveel meer: dat is de nieuwsbrief van PC311. Aanmelden is dus de boodschap!

Hoe aanmelden?

Maar hoe meld je je nu precies aan voor de nieuwsbrief? De PC311 nieuwsbrief in je mailbox ontvangen is zo simpel als maar kan. Voer je e-mailadres hierboven in en binnen de kortste keren ontvang je een mail.

 

© 2023 ACV Puls. Alle rechten voorbehouden.

Met de website www.pc311.be wil ACV Puls, de bediendevakbond van het ACV, op een toegankelijke manier informatie verspreiden onder het winkelpersoneel.

DisclaimerCookie Policy
Website by Shtick

Top