01-04-2021

Vaccinatieverlof COVID 19 = betaald klein verlet

Het ACV zorgde mee voor een positief advies om een wettelijk recht op betaald verlof voor de coronavaccinatie te voorzien. 💚

De nodige tijd 👇

Je krijgt als werknemer de nodige tijd om je te laten vaccineren tegen het coronavirus indien de dag van de vaccinatie voor jou een werkdag is. Hoeveel tijd dit precies is, hangt af van de tijd nodig om je te verplaatsen naar het vaccinatiecentrum, je effectief te laten vaccineren, en terug te keren. Normaliter zal dit slechts een gedeelte van de werkdag in beslag nemen. Je krijgt voor die nodige tijd je normale loon doorbetaald.

Bewijs 👇

Je moet het recht op de betaalde afwezigheid staven met de bevestiging van de afspraak of oproepbrief van het vaccinatiecentrum. Alleszins mag je werkgever geen attest van effectieve vaccinatie vragen, aangezien dit een medisch gegeven is. Uiteraard moet het vaccinatieverlof wel gebruikt worden waarvoor het bedoeld is.

Bovendien moet je je werkgever onmiddellijk verwittigen van je afwezigheid, zodra je het tijdslot ontvangt waarop jij je kan laten vaccineren. Je werkgever zal dan vragen dit als klein verlet in te geven in je personeelsdossier of dit voor jou doen.
In geval van een tweede vaccinatie zal ook een tweede klein verlet moeten worden gegeven.

Alternatieven 👇

Wellicht zullen burgers die zich wensen te laten vaccineren, minstens in bepaalde gevallen de mogelijkheid krijgen hiervoor een alternatieve datum te kiezen. De sociale partners spraken hierbij af dat de werkgever ook in dergelijke gevallen geen druk mag leggen op de werknemer om zich buiten de werkuren te laten vaccineren.

Heb je hierover nog vragen? Contacteer ons dan via distributie@acv-csc.be

 

Laatste nieuws

Schrijf je in op de nieuwsbrief

 

Wat is de PC311 nieuwsbrief?

Wel, de nieuwsbrief van PC311 wordt maandelijks naar jou verzonden. De laatste weetjes over het werken onder paritair comité 311 en sectorafspraken verschijnen in je postvak In. Met één muisklik ben je up-to-date over alles wat jouw job aangaat.

Wat zijn de voordelen?

Door je aan te melden op de nieuwsbrief ben steeds je op de hoogte. Winacties, nieuws over cao’s, loonsverhogingen, syndicale premies en zoveel meer: dat is de nieuwsbrief van PC311. Aanmelden is dus de boodschap!

Hoe aanmelden?

Maar hoe meld je je nu precies aan voor de nieuwsbrief? De PC311 nieuwsbrief in je mailbox ontvangen is zo simpel als maar kan. Voer je e-mailadres hierboven in en binnen de kortste keren ontvang je een mail.

 

© 2023 ACV Puls. Alle rechten voorbehouden.

Met de website www.pc311.be wil ACV Puls, de bediendevakbond van het ACV, op een toegankelijke manier informatie verspreiden onder het winkelpersoneel.

DisclaimerCookie Policy
Website by Shtick

Top