15-07-2020

Uitspraak rechtbank FNG

Vandaag (15 juli) heeft de rechtbank in Mechelen beslist om geen voorlopige bewindvoerders binnen de gerechtelijke procedure van reorganisatie bij FNG aan te stellen.

Even ter verduidelijking: het verzoek om neutrale bewindvoerders aan te stellen hebben wij als vakbonden bij de rechtbank ingediend op een moment dat Dieter Penninck en Manu Bracke nog vrij en vrolijk het hoofdkantoor binnen en buiten wandelden.
Dat is nu wel even anders.
Zoals al eerder meegedeeld, zijn de drie stichters ondertussen volledig van het toneel verdwenen.
Vrijdag 10 juli werden ook Anja Maes en Manu Bracke ontslagen uit al hun bestuursmandaten. De bevoegdheden van Dieter Penninckx werden eerder al in onderling overleg stopgezet.
We vinden de uitspraak van de rechtbank dan ook erg begrijpelijk.

Momenteel staat met Paul Lembrechts, Richard Turk en Nathasje Van Bael immers een volledig nieuwe directiecomité aan het roer van FNG.
We durven stellen dat dit rechtstreeks verband houdt met ons juridisch initiatief.
De hamvraag blijft voor ons toch of de huidige Raad van Toezicht van FNG de drie stichters uit eigen beweging had ontslagen.
Het blijft bijzonder opmerkelijk dat iemand als Manu Bracke op 22 juni, de datum van de aankondiging van de ontslagen, zelf alle vergaderingen nog persoonlijk voorzat.
Eveneens op dat moment stond diezelfde Raad van Toezicht nog toe dat Dieter Penninckx zich in al zijn bestuursmandaten door Anja Maes, zijn echtgenote, liet vervangen.
In onze ogen een compleet surrealistische situatie, op 22 juni waren de aard en de omvang van de problemen bij FNG toch genoegzaam bekend.

Het allerbelangrijkste blijft nu de zoektocht naar geld. Wel weten we ten laatste op woensdag 22 juli waar we financieel staan.

 

Laatste nieuws

Schrijf je in op de nieuwsbrief

 

Wat is de PC311 nieuwsbrief?

Wel, de nieuwsbrief van PC311 wordt maandelijks naar jou verzonden. De laatste weetjes over het werken onder paritair comité 311 en sectorafspraken verschijnen in je postvak In. Met één muisklik ben je up-to-date over alles wat jouw job aangaat.

Wat zijn de voordelen?

Door je aan te melden op de nieuwsbrief ben steeds je op de hoogte. Winacties, nieuws over cao’s, loonsverhogingen, syndicale premies en zoveel meer: dat is de nieuwsbrief van PC311. Aanmelden is dus de boodschap!

Hoe aanmelden?

Maar hoe meld je je nu precies aan voor de nieuwsbrief? De PC311 nieuwsbrief in je mailbox ontvangen is zo simpel als maar kan. Voer je e-mailadres hierboven in en binnen de kortste keren ontvang je een mail.

 

© 2023 ACV Puls. Alle rechten voorbehouden.

Met de website www.pc311.be wil ACV Puls, de bediendevakbond van het ACV, op een toegankelijke manier informatie verspreiden onder het winkelpersoneel.

DisclaimerCookie Policy
Website by Shtick

Top