22-04-2021

Tijdelijk werkloos geweest? Let op je belastingaangifte!

Op de uitkeringen tijdelijke werkloosheid wegens corona werd in 2020 een verminderde bedrijfsvoorheffing geheven van 15% in plaats van 26,75%. Dit om te voorkomen dat tijdelijk werklozen hun inkomen te fel zouden zien dalen. Het ging echter enkel om een verlaging van de bedrijfsvoorheffing en niet van de eindbelasting die op de inkomsten van 2020 wordt geheven.

Gevolg is dat de tijdelijk werklozen op hun belastingbrief van dit jaar dus meer belastingen zullen moeten betalen. Voor wie langdurig tijdelijk werkloos was, kan dat flink oplopen. En nog meer voor de tijdelijk werklozen die bovenop een beschermingspremie ontvingen. We raden je daarom aan zo snel mogelijk de berekening te doen van je belastingen zodat je toch nog voldoende tijd hebt om de centjes opzij te zetten https://www.belgium.be/nl/online_dienst/app_tax_calc

Verwittig je collega’s die tijdelijk werkloos waren hiervan, zodat ze ook niet voor onaangename verrassingen komen te staan.

Voor meer informatie of advies kan je steeds terecht op MyMinfin (fgov.be)

 

Laatste nieuws

Schrijf je in op de nieuwsbrief

 

Wat is de PC311 nieuwsbrief?

Wel, de nieuwsbrief van PC311 wordt maandelijks naar jou verzonden. De laatste weetjes over het werken onder paritair comité 311 en sectorafspraken verschijnen in je postvak In. Met één muisklik ben je up-to-date over alles wat jouw job aangaat.

Wat zijn de voordelen?

Door je aan te melden op de nieuwsbrief ben steeds je op de hoogte. Winacties, nieuws over cao’s, loonsverhogingen, syndicale premies en zoveel meer: dat is de nieuwsbrief van PC311. Aanmelden is dus de boodschap!

Hoe aanmelden?

Maar hoe meld je je nu precies aan voor de nieuwsbrief? De PC311 nieuwsbrief in je mailbox ontvangen is zo simpel als maar kan. Voer je e-mailadres hierboven in en binnen de kortste keren ontvang je een mail.

 

© 2023 ACV Puls. Alle rechten voorbehouden.

Met de website www.pc311.be wil ACV Puls, de bediendevakbond van het ACV, op een toegankelijke manier informatie verspreiden onder het winkelpersoneel.

DisclaimerCookie Policy
Website by Shtick

Top