02-06-2020

Staking bij Decathlon!

Vandaag voert het personeel van het magazijn van Decathlon België actie!

Sedert de lockdown boomt de vraag naar sportartikelen. De e-commerce verwerkte nooit eerder geziene volumes. De werkdruk in het dépot is ongezien hoog.

Met de actie wil de personeelsafvaardiging in het dépot van Willebroek:

1) Toepassing van de corona-veiligheidsregels van social distancing (1,5 m afstand)

2) Geen illegale nachtarbeid (van 20h tot middernacht).
De directie ontwijkt de betaling van de toeslag van 65%, zoals voorzien in de huidige Decathlon-cao.

3) Een activiteitpremie voor de werknemers die aan slag waren tijdens de lock-down, naar het voorbeeld van de Franse collega’s
(in Frankrijk 25 € per halve dag)

De afvaardiging betreurt dat de Frankrijk de Belgische afdeling vooral als melkkoe ziet en alle winsten naar Frankrijk draineert.
Ze is niet vergeten dat de Franse aandeelhouders in 2018 (boekjaar 2017) 74.990.000 € cashten uit Decathlon Belgium. (zie bijlage – code 694 / pagina 10-48)

4) De herinvoering van de premie van 5%, die de directie eenzijdig heeft geannuleerd.
Het argument van de corona-crisis wordt door het personeel verworpen, gezien de magazijnen juist extra hoge volumes verwerkt hebben.

5) Wettelijke procedure toepassen voor het inzetten van interim-personeel
(60 interimmers aan de slag, zonder formele goedkeuring van de syndicale afvaardiging en zonder voorafgaande verwittiging van de sociale inspectie)

6) Stopzetting van willekeur, discriminatie en chantage-praktijken door sommige managers

Bij Decathlon Willebroek heerst al langer onrust en ontevredenheid. De personeelsafvaardiging betreurt dat de nationale directie systematisch weigert gehoor te geven aan de verzuchtingen van het personeel.
Decathlon hanteert een politiek van ‘entreprise libérée’ en laat toe dat lokale directies van winkels en dépot hun eigen regeltjes toepassen.
Voortdurend moet de afvaardiging beroep doen op de sociale inspectie (voor onderzoek of bemiddeling), zodat de Belgische sociale wetten gerespecteerd worden.

Heb je hier vragen over? Contacteer ons dan via pc311@acv-csc.be

 

Laatste nieuws

Schrijf je in op de nieuwsbrief

 

Wat is de PC311 nieuwsbrief?

Wel, de nieuwsbrief van PC311 wordt maandelijks naar jou verzonden. De laatste weetjes over het werken onder paritair comité 311 en sectorafspraken verschijnen in je postvak In. Met één muisklik ben je up-to-date over alles wat jouw job aangaat.

Wat zijn de voordelen?

Door je aan te melden op de nieuwsbrief ben steeds je op de hoogte. Winacties, nieuws over cao’s, loonsverhogingen, syndicale premies en zoveel meer: dat is de nieuwsbrief van PC311. Aanmelden is dus de boodschap!

Hoe aanmelden?

Maar hoe meld je je nu precies aan voor de nieuwsbrief? De PC311 nieuwsbrief in je mailbox ontvangen is zo simpel als maar kan. Voer je e-mailadres hierboven in en binnen de kortste keren ontvang je een mail.

 

© 2023 ACV Puls. Alle rechten voorbehouden.

Met de website www.pc311.be wil ACV Puls, de bediendevakbond van het ACV, op een toegankelijke manier informatie verspreiden onder het winkelpersoneel.

DisclaimerCookie Policy
Website by Shtick

Top