30-11-2022

Spontane actie bij Decathlon Willebroek

Spontane actie bij depot Decathlon Willebroek: personeel legt werk neer

Gebrek aan respect en inhouding premie doen emmer overlopen

‘’Het is genoeg geweest voor het personeel: er moet iets veranderen!’’, aldus Erika Lambert, vakbondsverantwoordelijke van ACV Puls. ‘’De onrust over de toekomst van deze depot is groot. Bovendien werd er eenzijdig een premie van 5% door Decathlon ingehouden, terwijl de levenskosten stijgen en de aandeelhouders maar liefst 122 miljoen uit Decathlon Belgie naar Frankrijk transfereerden’’, aldus Lambert.

De grote onvrede is er ook omdat de directie nog steeds weigert de wettelijke regels van het sociaal overleg na te leven. Zo is er geen overleg in syndicale delegatie mogelijk en worden de vakbonden niet op het CPBW uitgenodigd.

Deze ochtend staan er al meer dan 50 personeelsleden aan de piketten. Mogelijks volgen er meer acties bij Decathlon als er geen gehoor komt naar onze vraag tot overleg.

 

 

Laatste nieuws

Schrijf je in op de nieuwsbrief

 

Wat is de PC311 nieuwsbrief?

Wel, de nieuwsbrief van PC311 wordt maandelijks naar jou verzonden. De laatste weetjes over het werken onder paritair comité 311 en sectorafspraken verschijnen in je postvak In. Met één muisklik ben je up-to-date over alles wat jouw job aangaat.

Wat zijn de voordelen?

Door je aan te melden op de nieuwsbrief ben steeds je op de hoogte. Winacties, nieuws over cao’s, loonsverhogingen, syndicale premies en zoveel meer: dat is de nieuwsbrief van PC311. Aanmelden is dus de boodschap!

Hoe aanmelden?

Maar hoe meld je je nu precies aan voor de nieuwsbrief? De PC311 nieuwsbrief in je mailbox ontvangen is zo simpel als maar kan. Voer je e-mailadres hierboven in en binnen de kortste keren ontvang je een mail.

 

© 2023 ACV Puls. Alle rechten voorbehouden.

Met de website www.pc311.be wil ACV Puls, de bediendevakbond van het ACV, op een toegankelijke manier informatie verspreiden onder het winkelpersoneel.

DisclaimerCookie Policy
Website by Shtick

Top