03-04-2019

#RanaPlazaNeverAgain

Het voortbestaan van het Bangladesh Akkoord hangt aan een zijden draadje. Het Akkoord voerde de afgelopen 6 jaar inspecties uit in meer dan 1500 fabrieken, en stelde daarbij 130.000 veiligheidsproblemen vast. 85% van die problemen zijn opgelost. Maar het werk is nog niet gedaan: de helft van de fabrieken hebben nog geen brandbestrijdingsinstallatie en honderden fabrieken hebben nog niet de nodige renovaties uitgevoerd aan de structuur van hun gebouwen.
Toch wil de regering van Bangladesh het Akkoord het land uitzetten. Dat is slecht nieuws voor de kledingarbeid(st)ers, die opnieuw dagelijks hun leven zullen riskeren in onveilige fabrieken

Op 7 april komt de zaak opnieuw voor het Hooggerechtshof. Steun de strijd van de kledingarbeid(st)ers in Bangladesh op de sociale media.

Post een bericht op
https://www.facebook.com/BGMEA.official/ of twitter met hashtags #RanaPlazaNeverAgain en #ProtectProgress

Of deel de FB en Twitter berichten van de Schone Kleren Campagne @SchoneKlerenBE

Je kan ook een negatieve recensie achterlaten op de FB pagina van BGMEA https://www.facebook.com/pg/BGMEA.official/reviews/?ref=page_internal

 

Laatste nieuws

Schrijf je in op de nieuwsbrief

 

Wat is de PC311 nieuwsbrief?

Wel, de nieuwsbrief van PC311 wordt maandelijks naar jou verzonden. De laatste weetjes over het werken onder paritair comité 311 en sectorafspraken verschijnen in je postvak In. Met één muisklik ben je up-to-date over alles wat jouw job aangaat.

Wat zijn de voordelen?

Door je aan te melden op de nieuwsbrief ben steeds je op de hoogte. Winacties, nieuws over cao’s, loonsverhogingen, syndicale premies en zoveel meer: dat is de nieuwsbrief van PC311. Aanmelden is dus de boodschap!

Hoe aanmelden?

Maar hoe meld je je nu precies aan voor de nieuwsbrief? De PC311 nieuwsbrief in je mailbox ontvangen is zo simpel als maar kan. Voer je e-mailadres hierboven in en binnen de kortste keren ontvang je een mail.

 

© 2023 ACV Puls. Alle rechten voorbehouden.

Met de website www.pc311.be wil ACV Puls, de bediendevakbond van het ACV, op een toegankelijke manier informatie verspreiden onder het winkelpersoneel.

DisclaimerCookie Policy
Website by Shtick

Top