19-10-2020

Problemen bij Mega World escaleren

De gebeurtenissen bij Mega World volgen zich razendsnel op.

De directie heeft laten weten dat een volgende ondernemingsraad komende vrijdag, op 23 oktober, zal doorgaan. Ze beweert dat ze dan meer informatie zal geven over de financiële situatie van de onderneming. Intussen worden de vermoedens van fraude en het financieel leeghalen van het bedrijf groter en groter. ACV Puls vermoedt bovendien dat de lonen van oktober NIET zullen kunnen uitbetaald worden. Dat is uiteraard onaanvaardbaar.

Op maandag 19 oktober komt een gedelegeerd rechter van de ondernemingsrechtbank langs op het bedrijf om de boekhouding te controleren. Dit om na te gaan of de vraag van het bedrijf voor een gerechtelijke reorganisatie met bescherming tegen schuldeisers kan toegekend worden. De zaak zou voorkomen op maandag 26 oktober.

ACV Puls heeft het gevoel dat de directie het personeel en de vakbonden om de tuin wil leiden met leugens en het rekken van tijd. Intussen staan vele winkels half leeg en zet de directie het personeel onder druk om het geld zo snel mogelijk door te storten. De ondernemingsraad krijgt geen énkel tastbaar bewijs geleverd dat het personeel kan gerust stellen en dat ACV Puls zich vergist. Dit spelletje is reeds maanden aan de gang en zal volgens ACV Puls pas stoppen wanneer er niets meer over blijft van “Blokker België” waarvoor vele werknemers de beste jaren van hun leven hebben gegeven.

ACV Puls roept het personeel daarom op de deuren van de winkels gesloten te houden, en vooral de kluisgelden niet meer door te storten en elke betaling met bankcontact te vermijden. Pas als de directie geruststellende bewijzen kan leveren, kunnen de deuren van de winkels terug openen.

 

Laatste nieuws

Schrijf je in op de nieuwsbrief

 

Wat is de PC311 nieuwsbrief?

Wel, de nieuwsbrief van PC311 wordt maandelijks naar jou verzonden. De laatste weetjes over het werken onder paritair comité 311 en sectorafspraken verschijnen in je postvak In. Met één muisklik ben je up-to-date over alles wat jouw job aangaat.

Wat zijn de voordelen?

Door je aan te melden op de nieuwsbrief ben steeds je op de hoogte. Winacties, nieuws over cao’s, loonsverhogingen, syndicale premies en zoveel meer: dat is de nieuwsbrief van PC311. Aanmelden is dus de boodschap!

Hoe aanmelden?

Maar hoe meld je je nu precies aan voor de nieuwsbrief? De PC311 nieuwsbrief in je mailbox ontvangen is zo simpel als maar kan. Voer je e-mailadres hierboven in en binnen de kortste keren ontvang je een mail.

 

© 2023 ACV Puls. Alle rechten voorbehouden.

Met de website www.pc311.be wil ACV Puls, de bediendevakbond van het ACV, op een toegankelijke manier informatie verspreiden onder het winkelpersoneel.

DisclaimerCookie Policy
Website by Shtick

Top