23-10-2020

Personeel met laagste lonen betaalt hoogste prijs in Corona-crisis

ACV Puls houdt alvast de vingers gekruist, nu de tweede corona-golf piekt.
Samen met jou hopen we dat we geen tweede lock-down meemaken.
Want de prijs die wie daarvoor betalen ligt hoog … veel te hoog!
 
Je bent tijdens de periode van de lockdown teruggevallen op slechts 70% van je brutoloon terwijl de facturen toch gewoon bleven komen.
 
In december riskeer je nog een keertje de rekening te betalen van de Corona-crisis. Je eindejaarpremie wordt berekend op basis van je gewerkte dagen.
Je dagen tijdelijke werkloosheid worden niet aanzien als gewerkte dagen.
Je zal dus 200 à 300 € netto minder ontvangen dan vorig jaar.
 
Indien je, na de heropening van de winkels, nog meer dagen tijdelijk werkloos werd gezet door je werkgever zal je inkomensverlies nog hoger liggen!
 
Al sedert mei trekt ACV Puls aan de alarmbel bij Comeos (de organisatie van alle werkgevers in onze sector).
Al maanden aan een stuk vraagt ACV-PULS dat onze werkgevers zouden voorzien in de betaling van je volledige eindejaarspremie. Het blijft oorverdovend stil bij de werkgevers én bij de overheid !
 
ACV Puls vindt deze stilte niet respectvol! Jij verdient beter!
 
Daarom herhaalt ACV-PULS haar oproep aan de werkgevers en aan de overheid, namens alle collega’s die tijdelijk werkloos werden gezet in onze sector!
 
Behandel het winkelpersoneel rechtvaardig, zoals het horeca-personeel!
 
Regel nu de betaling van de volledige eindejaarspremie in december 2020!
 
De tijd dringt, december komt steeds dichter bij….
 

Laatste nieuws

Schrijf je in op de nieuwsbrief

 

Wat is de PC311 nieuwsbrief?

Wel, de nieuwsbrief van PC311 wordt maandelijks naar jou verzonden. De laatste weetjes over het werken onder paritair comité 311 en sectorafspraken verschijnen in je postvak In. Met één muisklik ben je up-to-date over alles wat jouw job aangaat.

Wat zijn de voordelen?

Door je aan te melden op de nieuwsbrief ben steeds je op de hoogte. Winacties, nieuws over cao’s, loonsverhogingen, syndicale premies en zoveel meer: dat is de nieuwsbrief van PC311. Aanmelden is dus de boodschap!

Hoe aanmelden?

Maar hoe meld je je nu precies aan voor de nieuwsbrief? De PC311 nieuwsbrief in je mailbox ontvangen is zo simpel als maar kan. Voer je e-mailadres hierboven in en binnen de kortste keren ontvang je een mail.

 

© 2023 ACV Puls. Alle rechten voorbehouden.

Met de website www.pc311.be wil ACV Puls, de bediendevakbond van het ACV, op een toegankelijke manier informatie verspreiden onder het winkelpersoneel.

DisclaimerCookie Policy
Website by Shtick

Top