10-08-2020

Opnieuw meer ongerustheid bij het winkelpersoneel

Nu de coronacijfers weer de hoogte ingaan, neemt ook de ongerustheid bij het personeel toe. Tijdens de laatste veiligheidsraad werd terecht beslist dat er opnieuw alleen moet gewinkeld worden. In de praktijk blijven we echter vaststellen dat de klanten het niet zo nauw nemen met deze regel. “Meermaals per dag stellen onze leden vast dat hele families komen winkelen. Ze gaan apart de winkel binnen maar laten dan het karretje of het mandje in de winkel achter om verder samen te shoppen” zegt Kristel Van Damme, algemeen coördinator bij ACV Puls. Het blijft echt belangrijk, voor de gezondheid van de winkelmedewerkers, dat de klanten zich aan de regels houden; winkel alleen, hou afstand, draag correct een mond-neusmasker, shop niet langer dan 30 minuten, volg de concrete instructies van het winkel- en veiligheidspersoneel.

Ook de werkgevers hebben een belangrijke rol te spelen. Uiteraard moeten zij waken over het respect van de verplichtingen die worden opgelegd door de veiligheidsraad. Als een medewerker ziekjes is en uiteindelijk COVID-positief werd getest is het belangrijk dat er snel geschakeld wordt. De directe collega’s moeten thuisblijven en getest worden, de winkel dient gedesinfecteerd te worden en pas dan kunnen collega’s uit de omgeving worden opgeroepen om de winkel terug te openen. “We horen toch dat dit niet altijd gerespecteerd wordt, kijk bijvoorbeeld naar de kleine kruidenier in Borgerhout die enkele dagen geleden de deuren moest sluiten. We blijven als vakbond enorm alert, veilig werken én veilig winkelen zijn een absolute prioriteit voor ons” zegt Kristel Van Damme.

 

Laatste nieuws

Schrijf je in op de nieuwsbrief

 

Wat is de PC311 nieuwsbrief?

Wel, de nieuwsbrief van PC311 wordt maandelijks naar jou verzonden. De laatste weetjes over het werken onder paritair comité 311 en sectorafspraken verschijnen in je postvak In. Met één muisklik ben je up-to-date over alles wat jouw job aangaat.

Wat zijn de voordelen?

Door je aan te melden op de nieuwsbrief ben steeds je op de hoogte. Winacties, nieuws over cao’s, loonsverhogingen, syndicale premies en zoveel meer: dat is de nieuwsbrief van PC311. Aanmelden is dus de boodschap!

Hoe aanmelden?

Maar hoe meld je je nu precies aan voor de nieuwsbrief? De PC311 nieuwsbrief in je mailbox ontvangen is zo simpel als maar kan. Voer je e-mailadres hierboven in en binnen de kortste keren ontvang je een mail.

 

© 2023 ACV Puls. Alle rechten voorbehouden.

Met de website www.pc311.be wil ACV Puls, de bediendevakbond van het ACV, op een toegankelijke manier informatie verspreiden onder het winkelpersoneel.

DisclaimerCookie Policy
Website by Shtick

Top