24-08-2020

Opnieuw bedroevend schouwspel bij Brantano

ACV Puls hekelt chaos en vraagt alsnog uitverkoop tijdelijk stop te zetten.

‘Wat we dit weekend zagen was degoutant, maar vooral te vermijden’, weet Sven De Scheemaeker van ACV Puls. ‘We hebben vooraf de rechtercommissarissen van dit dossier aangesproken maar de eindverantwoordelijkheid ligt in handen van de curatoren. Die laatste beslisten om niet in te gaan op ons verzoek om hier niet mee door te gaan. Bovendien zijn er vele vraagtekens te stellen bij het feit dat men in een keten met grote naambekendheid en een vast cliënteel van start gaat met de vernietiging van de winkelwaarde van maar liefst 75%‘, aldus De Scheemaeker.
ACV Puls ontving al meerdere klachten van personeelsleden die op hun loonbriefje een foute loonberekening zagen. ‘Plots blijken ze in een andere categorie te werken, waardoor ze natuurlijk minder verdienen. Ook hier is het personeel de dupe: ze zitten tussen de uitzendkantoren en de curatoren die dit moeten regelen.’

Een ander heikel punt waar al meerdere burgemeesters en overheidsdiensten op wezen is het niet naleven van de coronamaatregelen. ‘Iedereen die de foto’s zag van de wachtrijen voor de winkels weet dat van de naleving van de maatregelen geen of amper sprake is. Grote evenementen zijn verboden maar blijkbaar mag een winkelketen de maatregelen negeren. De wrevel bij andere handelaars en bij de overheid is perfect te begrijpen, daarom dat we vanuit ACV Puls vooraf vroegen om hier niet mee door te gaan’.

Op dit moment vindt er nog geen concreet overleg plaats tussen de vakbonden en de curatoren. ’Dit is écht nodig. Er is al een steunbrief gekomen vanuit het personeel als aanklacht tegenover de aanpak van de curatoren’, weet De Scheemaeker.

 

Laatste nieuws

Schrijf je in op de nieuwsbrief

 

Wat is de PC311 nieuwsbrief?

Wel, de nieuwsbrief van PC311 wordt maandelijks naar jou verzonden. De laatste weetjes over het werken onder paritair comité 311 en sectorafspraken verschijnen in je postvak In. Met één muisklik ben je up-to-date over alles wat jouw job aangaat.

Wat zijn de voordelen?

Door je aan te melden op de nieuwsbrief ben steeds je op de hoogte. Winacties, nieuws over cao’s, loonsverhogingen, syndicale premies en zoveel meer: dat is de nieuwsbrief van PC311. Aanmelden is dus de boodschap!

Hoe aanmelden?

Maar hoe meld je je nu precies aan voor de nieuwsbrief? De PC311 nieuwsbrief in je mailbox ontvangen is zo simpel als maar kan. Voer je e-mailadres hierboven in en binnen de kortste keren ontvang je een mail.

 

© 2023 ACV Puls. Alle rechten voorbehouden.

Met de website www.pc311.be wil ACV Puls, de bediendevakbond van het ACV, op een toegankelijke manier informatie verspreiden onder het winkelpersoneel.

DisclaimerCookie Policy
Website by Shtick

Top