08-06-2020

Opnieuw actie bij Decathlon

Personeel staakt verder nadat directie weigert te luisteren.

‘’Veel extra werk terwijl de premies geannuleerd worden!’’ Zo vat Erika Lambert, vakbondsverantwoordelijke voor ACV PULS bij Decathlon het samen. Nadat het voltallige personeel van Decathlon Willebroek vorige week het werk had neergelegd om garanties te krijgen over social distancing, correcte verloning en naleving van de CAO, zien we dat er nog niet veel veranderd is. ‘’De directie heeft zonder overleg de variabele premie afgeschaft. En dat terwijl het ganse personeel bijzonder hard doorwerkt. Wij vragen het herstel van de 5% premie.’’ Ook het verschil met de Europese collega’s doet hen fronsen: het Franse personeel kreeg een premie van 25 € per halve dag voor wie werkte tijdens de Corona-crisis. ACV Puls vraagt dan ook een evenwaardige risicopremie.

ACV Puls betreurt ook dat de directie elk syndicaal overleg weigert. ‘’Decathlon is een bijzonder winstgevend bedrijf’’, klinkt het. ‘’Het kan niet dat een internationaal bedrijf waarin het personeel zich kapot werkt zomaar de arbeidsvoorwaarden naast zich neerlegt. Dat hebben ze hier bij het personeel goed begrepen.’’

Beluister hier ook de podcast met Erika Lambert over Decathlon.

 

Laatste nieuws

Schrijf je in op de nieuwsbrief

 

Wat is de PC311 nieuwsbrief?

Wel, de nieuwsbrief van PC311 wordt maandelijks naar jou verzonden. De laatste weetjes over het werken onder paritair comité 311 en sectorafspraken verschijnen in je postvak In. Met één muisklik ben je up-to-date over alles wat jouw job aangaat.

Wat zijn de voordelen?

Door je aan te melden op de nieuwsbrief ben steeds je op de hoogte. Winacties, nieuws over cao’s, loonsverhogingen, syndicale premies en zoveel meer: dat is de nieuwsbrief van PC311. Aanmelden is dus de boodschap!

Hoe aanmelden?

Maar hoe meld je je nu precies aan voor de nieuwsbrief? De PC311 nieuwsbrief in je mailbox ontvangen is zo simpel als maar kan. Voer je e-mailadres hierboven in en binnen de kortste keren ontvang je een mail.

 

© 2023 ACV Puls. Alle rechten voorbehouden.

Met de website www.pc311.be wil ACV Puls, de bediendevakbond van het ACV, op een toegankelijke manier informatie verspreiden onder het winkelpersoneel.

DisclaimerCookie Policy
Website by Shtick

Top