09-07-2020

OPEN BRIEF AAN DE CEO VAN FNG

Geachte heer Lembrechts,

We danken u voor uw bemoedigende woorden aan het personeel.
We beseffen heel goed dat de ravage bij FNG uw schuld niet is.
Niettemin hebt u ergens toch een motief gevonden om op de stoel van CEO van FNG te gaan zitten.
Sinds maandag is het dus uw verantwoordelijkheid om het puin te ruimen.

En puin ligt er. Werkelijk overal liggen brokstukken.
De schuldenput is haast niet te overzien, de wanhoop bij uw werknemers is enorm.
Een overtuigend herstelplan ontbreekt, nog altijd. De reputatieschade zal jaren blijven nazinderen.
Leveranciers van goederen en aanbieders van diensten zijn in het beste geval wantrouwig, vaker ronduit afkerig.
Het nodige geld ontbreekt, nog altijd, na maanden van onderhandelen.
Klanten haken af. De sociale dialoog houdt FNG bewust onvoldoende representatief.
En wat het najaar brengt, weet niemand. De onzekerheid begint ontzettend hard te wegen.

Het is de hoogste tijd om de daad bij het woord te voegen. Praatjes vullen geen gaatjes. Toch zeker geen gat van meer dan een half miljard euro.
En al zeker niet nu de beurswaakhond haar onderzoek over FNG aan het gerecht heeft overgemaakt.

We stellen daarom het volgende voor:

1. Ten laatste vrijdagavond 10 juli om 16u00 bezorgt u uw werknemers een concreet voorstel van sociaal overleg, voor ALLE medewerkers van FNG in België, zonder uitzondering. We hoeven u niet te vertellen dat hier een groot draagvlak voor bestaat. De sociale vrede kan anders niet meer gegarandeerd worden. De werkdruk in alle winkels en afdelingen is agendapunt nummer 1.
2. Vrijdagavond krijgen uw werknemers ook duidelijk bewijs dat Dieter Penninckx, Anja Maes en Manu Bracke vrijwillig ontslag uit AL hun bestuursmandaten hebben genomen, van alle 80 vennootschappen, zoals de advocaten van FNG maandagochtend in de rechtbank hebben verklaard. Indien dit ontslag via de bijeenroeping van bijzondere algemene vergaderingen dient te gebeuren, vragen we ook daar helder en schriftelijk over te communiceren.
3. We roepen de huidige leden van de Raad van Toezicht op tot een grondige zelfevaluatie. De meesten zitten er al een hele poos. De vele overtredingen zijn vlak onder de neus gebeurd. Ernstig toezicht kan je dit bezwaarlijk noemen. Waar zaten jullie, de voorbije jaren, toen interventie en controle van de Raad van Toezicht steeds noodzakelijker werden?
4. Ten laatste maandagochtend 13 juli ontvangt uw personeel ondubbelzinnige toelichtingen over de financiële situatie en de status van de bestellingen voor de wintercollecties.
5. Ten laatste woensdag 22 juli ontvangen alle medewerkers uw herstelplan voor de toekomst.

Geachte heer Lembrechts, uw werknemers zitten op hun tandvlees. Vage beloftes en sussende woorden volstaan al lang niet meer.
Ze verwachten concrete oplossingen en resultaten.

Met de meeste hoogachting,
Namens uw werknemers,
Het gemeenschappelijk vakbondsfront

 

Laatste nieuws

Schrijf je in op de nieuwsbrief

 

Wat is de PC311 nieuwsbrief?

Wel, de nieuwsbrief van PC311 wordt maandelijks naar jou verzonden. De laatste weetjes over het werken onder paritair comité 311 en sectorafspraken verschijnen in je postvak In. Met één muisklik ben je up-to-date over alles wat jouw job aangaat.

Wat zijn de voordelen?

Door je aan te melden op de nieuwsbrief ben steeds je op de hoogte. Winacties, nieuws over cao’s, loonsverhogingen, syndicale premies en zoveel meer: dat is de nieuwsbrief van PC311. Aanmelden is dus de boodschap!

Hoe aanmelden?

Maar hoe meld je je nu precies aan voor de nieuwsbrief? De PC311 nieuwsbrief in je mailbox ontvangen is zo simpel als maar kan. Voer je e-mailadres hierboven in en binnen de kortste keren ontvang je een mail.

 

© 2023 ACV Puls. Alle rechten voorbehouden.

Met de website www.pc311.be wil ACV Puls, de bediendevakbond van het ACV, op een toegankelijke manier informatie verspreiden onder het winkelpersoneel.

DisclaimerCookie Policy
Website by Shtick

Top