22-06-2020

Ontslagen FNG / Brantano

Als betrokken vakorganisaties hebben we vandaag kennis genomen van maar liefst 287 ontslagen en 47 winkelsluitingen bij de Mechelse modegroep FNG, moederholding boven onder andere Brantano. Een nachtmerrie voor het betrokken personeel en hun gezinnen, na maanden van onzekerheid en de enorme emotionele impact van de coronacrisis.

Alsof dat nog niet erg genoeg is, heerst nog steeds de grootste onduidelijkheid over de onderhandelingen over schuldverlichting met banken, aandeelhouders en obligatiehouders. Het management zag geen andere uitweg dan de bescherming tegen schuldeisers bij de rechtbank aan te vragen. Deze procedure is maar zelden de voorbode van goed nieuws. Blijkbaar heeft de bedrijfsleiding na maanden onderhandelen nog steeds geen akkoord met hun geldschieters kunnen bereiken. Op een steekhoudende toelichting over de vele waardeverminderingen en dubieuze aandelentransacties blijft het wachten. Ook de Belgische beurswaakhond FSMA beschikt ook na meer dan tien maanden nog steeds niet over alle antwoorden.

Als vakbonden maken we ons heel grote zorgen over de levensvatbaarheid van de hele modeketen op lange termijn, al zullen we uiteraard alles in het werk stellen om de belangen van het voltallige personeel bij Brantano, Fred&Ginger, het hoofdkantoor in Mechelen en alle andere winkelketens te verdedigen.

De pertinente vraag bij werknemers en vakbonden is of dit aangekondigde jobverlies niet meer is dan het topje van de ijsberg.

We verwachten van het management zo snel mogelijk ondubbelzinnige antwoorden.

Het personeel, de ruggengraat van elke FNG-onderneming, heeft daar simpelweg recht op. Het personeel, dat altijd trouw op post is gebleven, verdient beter dan dit.

 

Laatste nieuws

Schrijf je in op de nieuwsbrief

 

Wat is de PC311 nieuwsbrief?

Wel, de nieuwsbrief van PC311 wordt maandelijks naar jou verzonden. De laatste weetjes over het werken onder paritair comité 311 en sectorafspraken verschijnen in je postvak In. Met één muisklik ben je up-to-date over alles wat jouw job aangaat.

Wat zijn de voordelen?

Door je aan te melden op de nieuwsbrief ben steeds je op de hoogte. Winacties, nieuws over cao’s, loonsverhogingen, syndicale premies en zoveel meer: dat is de nieuwsbrief van PC311. Aanmelden is dus de boodschap!

Hoe aanmelden?

Maar hoe meld je je nu precies aan voor de nieuwsbrief? De PC311 nieuwsbrief in je mailbox ontvangen is zo simpel als maar kan. Voer je e-mailadres hierboven in en binnen de kortste keren ontvang je een mail.

 

© 2023 ACV Puls. Alle rechten voorbehouden.

Met de website www.pc311.be wil ACV Puls, de bediendevakbond van het ACV, op een toegankelijke manier informatie verspreiden onder het winkelpersoneel.

DisclaimerCookie Policy
Website by Shtick

Top