06-03-2022

Nu dinsdag: internationale vrouwendag!

Aanstaande dinsdag 8 maart, Internationale Vrouwendag, komen we op straat! 💪 We vragen aandacht voor betere pensioenen én zetten het winkelpersoneel letterlijk in de bloemetjes! 🌻 Wie werkt op de Antwerpse Meir ontvangt misschien wel één van vele rozen die we uitdelen aan het winkelpersoneel. 🥰 💚
Want wist je dat vrouwen in ons land gemiddeld 21% minder verdienen dan mannelijke collega’s? En dat de pensioenkloof maar liefst 30% bedraagt?
Met onze eisen willen we de pensioenkloof dichten:
Vermindering van het aantal vereiste loopbaanjaren voor een volledige loopbaan tot 40 jaar. Nu moet je 45 jaar gewerkt hebben om een volledige loopbaan te hebben. Maar mannen werken gemiddeld slechts 39 jaar en vrouwen zelfs maar 34 jaar.
De erkenning van de zwaarte van het werk in functies waar vooral vrouwen werken. Zo kunnen vrouwelijke werknemers eerder met pensioen of SWT en kan hun pensioenbedrag omhoog.
Het beter meetellen van niet-gewerkte periodes bij de berekening van het pensioen via het mechanisme van ‘gelijkgestelde periodes’. Zeker voor deeltijds werk dat meestal door vrouwen wordt uitgeoefend.
Recht op thematisch verlof, en dan vooral ouderschapsverlof en tijdskrediet. We willen dat het beter wordt betaald zodat meer mensen dit kunnen opnemen. Vooral voor eenoudergezinnen (waarvan 80% vrouwen) is dat nu moeilijk.
 

Laatste nieuws

Schrijf je in op de nieuwsbrief

 

Wat is de PC311 nieuwsbrief?

Wel, de nieuwsbrief van PC311 wordt maandelijks naar jou verzonden. De laatste weetjes over het werken onder paritair comité 311 en sectorafspraken verschijnen in je postvak In. Met één muisklik ben je up-to-date over alles wat jouw job aangaat.

Wat zijn de voordelen?

Door je aan te melden op de nieuwsbrief ben steeds je op de hoogte. Winacties, nieuws over cao’s, loonsverhogingen, syndicale premies en zoveel meer: dat is de nieuwsbrief van PC311. Aanmelden is dus de boodschap!

Hoe aanmelden?

Maar hoe meld je je nu precies aan voor de nieuwsbrief? De PC311 nieuwsbrief in je mailbox ontvangen is zo simpel als maar kan. Voer je e-mailadres hierboven in en binnen de kortste keren ontvang je een mail.

 

© 2023 ACV Puls. Alle rechten voorbehouden.

Met de website www.pc311.be wil ACV Puls, de bediendevakbond van het ACV, op een toegankelijke manier informatie verspreiden onder het winkelpersoneel.

DisclaimerCookie Policy
Website by Shtick

Top