22-12-2020

Mega World failliet, veiling inboedel wenkt

De ondernemingsrechtbank heeft zoals verwacht de winkelketen Mega World failliet verklaard. De hoop op een doorstart is bijzonder klein. De ondernemingsrechtbank van Antwerpen, afdeling Mechelen, heeft vanochtend zoals aangekondigd het faillissement van Mega World, het vroegere Blokker, uitgesproken. Zo’n 650 mensen verliezen hun job. De voorlopig bewindvoerders, Thierry Lammar en Kristin Van Hocht, werden aangesteld als curatoren.

Het bedrijf heeft zonder de opzegvergoedingen meer dan 40 miljoen euro schulden. Het hof van beroep had gisteren al de vraag tot een gerechtelijke reorganisatieprocedure verworpen.
Curator Lammar zei gisteren al aan De Standaard dat hij hoopt dat de partijen die in het verleden contact namen om een aantal winkels over te nemen, opnieuw interesse gaan tonen. Met name een Nederlandse kinderspullenwinkel had de neus aan het venster gestoken.

Of er daadwerkelijk iets van in huis komt, is afwachten. Verwacht wordt dat zich een scenario zoals bij Brantano gaat voltrekken: een veilinghuis dat tegen grote korting de voorraden verkoopt. De curatoren staan ook open voor handelaars die hele partijen opkopen. Ook dat is afwachten.

De 650 personeelsleden zijn aangewezen op het Fonds voor Sluitingen van Ondernemingen. Doordat veel werknemers een hoge anciënniteit hebben, zullen ze een deel van hun opzegvergoeding niet kunnen innen.

ACV Puls heeft zich burgerlijke partij gesteld bij de verdenkingstelling van CEO Dirk Bron voor verdachte bedrijfspraktijken.

 

Laatste nieuws

Schrijf je in op de nieuwsbrief

 

Wat is de PC311 nieuwsbrief?

Wel, de nieuwsbrief van PC311 wordt maandelijks naar jou verzonden. De laatste weetjes over het werken onder paritair comité 311 en sectorafspraken verschijnen in je postvak In. Met één muisklik ben je up-to-date over alles wat jouw job aangaat.

Wat zijn de voordelen?

Door je aan te melden op de nieuwsbrief ben steeds je op de hoogte. Winacties, nieuws over cao’s, loonsverhogingen, syndicale premies en zoveel meer: dat is de nieuwsbrief van PC311. Aanmelden is dus de boodschap!

Hoe aanmelden?

Maar hoe meld je je nu precies aan voor de nieuwsbrief? De PC311 nieuwsbrief in je mailbox ontvangen is zo simpel als maar kan. Voer je e-mailadres hierboven in en binnen de kortste keren ontvang je een mail.

 

© 2023 ACV Puls. Alle rechten voorbehouden.

Met de website www.pc311.be wil ACV Puls, de bediendevakbond van het ACV, op een toegankelijke manier informatie verspreiden onder het winkelpersoneel.

DisclaimerCookie Policy
Website by Shtick

Top