28-10-2020

Mega World (BLOKKER): oproep voor steun aanstelling voorlopige bewindvoerder door rechtbank Mechelen

Op maandag 26/10/2020 werd door Mega World (het vroegere BLOKKER), de aanvraag tot gerechtelijke reorganisatie met bescherming tegen schuldeisers ingediend en behandeld op een eerste zitting van de ondernemingsrechtbank van Mechelen.

ACV Puls heeft een verzoekschrift ingediend bij de rechtbank voor een tussenkomst. Dit op vraag van de Puls-vertegenwoordigers in de ondernemingsraad en de verantwoordelijke secretaris, die de belangen van het personeel verdedigen.

De vraag is simpel … Ontzet de huidige directie uit  zijn functies en stel een voorlopige bewindvoerder aan die de dagelijkse leiding van het bedrijf over neemt. ACV Puls draagt hiervoor via de advocaat (meester Peter Tierens) een karrevracht aan argumenten aan.

Om een lang verhaal kort maken: Het bedrijf kent een onmiskenbaar wanbeleid sinds de overname in februari 2020 door de heer Dirk Bron. De reputatie van deze laatste is bovendien zeer dubieus. In Nederland is de man in het verleden al veroordeeld voor fraude en een boete van €400.000.

De bedrijfsrevisor heeft eind september de jaarrekening van Mega World compleet afgekeurd en onmiddellijk zijn functie neergelegd. Sindsdien is alles in een stroomversnelling terecht gekomen.

Steeds meer aanwijzingen van fraude kwamen aan het licht en ACV-Puls heeft deze via de advocaat over gemaakt aan het parket ecofin in Antwerpen. Puls hoopt dat zij snel actie zullen nemen in deze zaak. Inmiddels vraagt Mega World een gerechtelijke reorganisatie aan om zich te laten beschermen tegen externe schuldeisers. Dat is hallucinant. Mega World heeft immers nog zelf geen enkele Euro RSZ, BTW of BV doorgestort aan de staat. Bovendien zijn er sterke aanwijzingen dat het geld naar buiten vloeit naar dubieuze rekeningen in het buitenland!

Volgens ACV Puls speelt Bron gewetenloos met de jobs van de 670 werknemers die het bedrijf nog telt, enkel en alleen voor zijn eigen verrijking. Als surplus zet hij de staat en dus bij élke belastingbetaler in zijn hemd! Deze man moet dringend worden gestopt. Hopelijk is het nog niet te laat en kan (een deel van) het bedrijf nog worden gered van de totale ondergang.

 

Laatste nieuws

Schrijf je in op de nieuwsbrief

 

Wat is de PC311 nieuwsbrief?

Wel, de nieuwsbrief van PC311 wordt maandelijks naar jou verzonden. De laatste weetjes over het werken onder paritair comité 311 en sectorafspraken verschijnen in je postvak In. Met één muisklik ben je up-to-date over alles wat jouw job aangaat.

Wat zijn de voordelen?

Door je aan te melden op de nieuwsbrief ben steeds je op de hoogte. Winacties, nieuws over cao’s, loonsverhogingen, syndicale premies en zoveel meer: dat is de nieuwsbrief van PC311. Aanmelden is dus de boodschap!

Hoe aanmelden?

Maar hoe meld je je nu precies aan voor de nieuwsbrief? De PC311 nieuwsbrief in je mailbox ontvangen is zo simpel als maar kan. Voer je e-mailadres hierboven in en binnen de kortste keren ontvang je een mail.

 

© 2023 ACV Puls. Alle rechten voorbehouden.

Met de website www.pc311.be wil ACV Puls, de bediendevakbond van het ACV, op een toegankelijke manier informatie verspreiden onder het winkelpersoneel.

DisclaimerCookie Policy
Website by Shtick

Top