07-02-2019

Duidelijkheid over het wetsvoorstel betreft de openingsuren

‘Wie zoiets voorstelt heeft duidelijk geen voeling met sector’, stelt Chris Van Droogenbroeck.

‘’Om de 2 jaar zien we dit voorstel opduiken en we zien telkens meer redenen om er niet aan toe te geven. De uitbreiding van de e-commerce maakt dat men al 24 op 24 kan winkelen en onze winkelketens moeten ook daarin hun centen investeren. Met de winkelstraat alleen overleef je niet meer. Tegelijkertijd verwachten politici toch dat winkels langer open zijn. Full-time werken om na de uren te gaan winkelen : de doodsteek voor winkelpersoneel én winkel zelf. De oplopende kosten worden voldaan door het personeel. Minder volk op de vloer en minder middelen, meer flexibiliteit voor lagere lonen.”

Volgens de N-VA ers moet ook de verplichte rustdag op de schop lezen we in De Zondag nota bene. Het gros van de werknemers in de winkelbedrijven heeft geen tijd om het voorstel te lezen op zondag. Ze zijn aan het werk, in Antwerpen op de koopzondag, in bijna alle steden, want die zijn toeristische zone en mogen bijna elke zondag openen. Of ze hebben vrijdag al tot 21 uur gewerkt, omdat het shoppingcentrum al open is tot zo laat. Of ze moeten maandagmorgen om 5u beginnen met het klaarzetten van de winkel of de vrachtwagen uit te laden…

Hoe kan je mensen die werken in een winkel nog meer negeren?

We roepen op om deze gekte te stoppen. In de toekomst zijn er winkels met e-commerce in een winkel met tevreden personeel. Tevreden personeel zorgt immers voor tevreden klanten. Zo ver zijn ze al bij UNIZO al.

Nu de laatste restjes nog.

 

Laatste nieuws

Schrijf je in op de nieuwsbrief

 

Wat is de PC311 nieuwsbrief?

Wel, de nieuwsbrief van PC311 wordt maandelijks naar jou verzonden. De laatste weetjes over het werken onder paritair comité 311 en sectorafspraken verschijnen in je postvak In. Met één muisklik ben je up-to-date over alles wat jouw job aangaat.

Wat zijn de voordelen?

Door je aan te melden op de nieuwsbrief ben steeds je op de hoogte. Winacties, nieuws over cao’s, loonsverhogingen, syndicale premies en zoveel meer: dat is de nieuwsbrief van PC311. Aanmelden is dus de boodschap!

Hoe aanmelden?

Maar hoe meld je je nu precies aan voor de nieuwsbrief? De PC311 nieuwsbrief in je mailbox ontvangen is zo simpel als maar kan. Voer je e-mailadres hierboven in en binnen de kortste keren ontvang je een mail.

 

© 2023 ACV Puls. Alle rechten voorbehouden.

Met de website www.pc311.be wil ACV Puls, de bediendevakbond van het ACV, op een toegankelijke manier informatie verspreiden onder het winkelpersoneel.

DisclaimerCookie Policy
Website by Shtick

Top