14-12-2022

Late openingsuren shoppingcentra blijken onwettig

Shoppingcentra leggen arbeidswetgeving naast zich neer tijdens feestdagen

‘’ Met de verruiming van de openingsuren in winkelcentra verplicht het management de retailers om onwettig te handelen’’, weet Koen Roosen van ACV Puls. ‘’Zo weten we dat in bijna geen enkel arbeidsreglement van de retailers in het Wijnegem Shopping centrum opgenomen staat dat de medewerkers tot 22u tewerkgesteld kunnen worden. Bovendien wordt het meeste personeel geen cent extra betaald voor de late openingsuren en worden ze zo verder uitgeperst.’’

Winkels moeten volgen

Laten openingsuren worden door shoppingcentra opgelegd aan de winkels die contractueel moeten volgen. ‘’We weten uit navraag in de winkels dat het personeel noch de winkels zélf vragende partij zijn om zo laat open te zijn. Maar elk jaar zien we de grens van de latere openingsuren opschuiven, ten koste van het winkelpersoneel’’, aldus Roosen

ACV Puls zal Wijnegem Shoppingcenter alvast een ingebrekestelling bezorgen én zal een actie houden om het personeel een hart onder de riem te steken.

 

Laatste nieuws

Schrijf je in op de nieuwsbrief

 

Wat is de PC311 nieuwsbrief?

Wel, de nieuwsbrief van PC311 wordt maandelijks naar jou verzonden. De laatste weetjes over het werken onder paritair comité 311 en sectorafspraken verschijnen in je postvak In. Met één muisklik ben je up-to-date over alles wat jouw job aangaat.

Wat zijn de voordelen?

Door je aan te melden op de nieuwsbrief ben steeds je op de hoogte. Winacties, nieuws over cao’s, loonsverhogingen, syndicale premies en zoveel meer: dat is de nieuwsbrief van PC311. Aanmelden is dus de boodschap!

Hoe aanmelden?

Maar hoe meld je je nu precies aan voor de nieuwsbrief? De PC311 nieuwsbrief in je mailbox ontvangen is zo simpel als maar kan. Voer je e-mailadres hierboven in en binnen de kortste keren ontvang je een mail.

 

© 2023 ACV Puls. Alle rechten voorbehouden.

Met de website www.pc311.be wil ACV Puls, de bediendevakbond van het ACV, op een toegankelijke manier informatie verspreiden onder het winkelpersoneel.

DisclaimerCookie Policy
Website by Shtick

Top