18-01-2019

Kledingketen New Look verlaat België

Kledingketen New Look verlaat België maar laat gemeenschap opdraaien voor de kosten Na een bijzondere ondernemingsraad op 16 januari 2019 zijn vandaag de werknemers van de kledingketen New Look ingelicht over het faillissement van de keten. Het gaat om alle Belgische winkels van New Look en daar wringt het schoentje. “New Look is een Engelse keten en in Engeland blijven ze gewoon open”, licht LBC-NVK-secretaris Jörgen Meulders toe. “Hier draait ons Fonds voor de sluiting van ondernemingen op voor de kosten die met het faillissement gepaard gaan en in Engeland is er zo niets aan de hand”. De werknemers krijgt dus geen opzegvergoeding van New Look maar de hele maatschappij mag wel mee betalen. Door de beslissing van New Look worden 110 werknemers in de kou gezet. “New Look besluit om België te verlaten zonder zijn verantwoordelijkheid te nemen”, onderstreept Meulders. “Het bedrijf omzeilt zorgvuldig de regels uit de ‘Wet Renault’ door een faillissement in te roepen, wat totaal onaanvaardbaar is. Het is niet aan de gemeenschap om het sociaal plan van de multinational te betalen. Wij vragen aan de politieke autoriteiten om hun verantwoordelijkheid te nemen en strengere wetgeving te maken voor zulke misbruiken.” Bekijk hier ook de reportage van atv Antwerpse Televisie

 

Laatste nieuws

Schrijf je in op de nieuwsbrief

 

Wat is de PC311 nieuwsbrief?

Wel, de nieuwsbrief van PC311 wordt maandelijks naar jou verzonden. De laatste weetjes over het werken onder paritair comité 311 en sectorafspraken verschijnen in je postvak In. Met één muisklik ben je up-to-date over alles wat jouw job aangaat.

Wat zijn de voordelen?

Door je aan te melden op de nieuwsbrief ben steeds je op de hoogte. Winacties, nieuws over cao’s, loonsverhogingen, syndicale premies en zoveel meer: dat is de nieuwsbrief van PC311. Aanmelden is dus de boodschap!

Hoe aanmelden?

Maar hoe meld je je nu precies aan voor de nieuwsbrief? De PC311 nieuwsbrief in je mailbox ontvangen is zo simpel als maar kan. Voer je e-mailadres hierboven in en binnen de kortste keren ontvang je een mail.

 

© 2023 ACV Puls. Alle rechten voorbehouden.

Met de website www.pc311.be wil ACV Puls, de bediendevakbond van het ACV, op een toegankelijke manier informatie verspreiden onder het winkelpersoneel.

DisclaimerCookie Policy
Website by Shtick

Top