31-03-2021

Winkelketen Pimkie failliet

Op maandag 29 maart riep de directie van Pimkie België een buitengewone ondernemingsraad samen om aan te kondigen dat de boeken worden neergelegd. De rechtbank van Doornik sprak dinsdag 30 maart het faillissement uit.

In het faillissement zijn een 136 werknemers betrokken, er zijn 24 Pimkie winkels. In Vlaanderen gaat het over Wijnegem, Sint-Niklaas, Brugge, Leuven, De Panne, Lommel, Hasselt en Ieper.

De directie verwijst naar de omzetdaling van de voorbije jaren en de impact van de pandemie. Toch sloeg de aankondiging bij de werknemers in als een bom. Er werden nooit signalen gegeven in het sociaal overleg dat een faillissement nakend was.

Pimkie (Belsay NV) valt onder de vleugels van de groep rond de steenrijke franse Mulliez familie, de groep achter Auchan, Decathlon, Kiabi, Krëfel, 3 Suisses, Midas, Auto 5, en vele andere bedrijven. ‘’Dat zorgt voor een zeer zure nasmaak bij de werknemers. De lonen voor maart zijn niet betaald en hun opzegvergoedingen worden afgewenteld op het fonds voor sluitingen’’, weet Jörgen Meulders van vakbond ACV Puls.

‘’Er is dringend nood aan een Europese wetgeving rond dit soort faillissementen, zodat de kosten ervan niet zomaar naar de Belgische belastingbetalers verschuiven maar de groepsconstructies achter dit soort ondernemingen verantwoordelijk stelt voor hun engagementen naar de werknemers toe’’, aldus Meulders.

Collega’s die werken bij Pimkie en vragen hebben kunnen ons steeds bereiken via distributie@acv-csc.be 

 

Laatste nieuws

Schrijf je in op de nieuwsbrief

 

Wat is de PC311 nieuwsbrief?

Wel, de nieuwsbrief van PC311 wordt maandelijks naar jou verzonden. De laatste weetjes over het werken onder paritair comité 311 en sectorafspraken verschijnen in je postvak In. Met één muisklik ben je up-to-date over alles wat jouw job aangaat.

Wat zijn de voordelen?

Door je aan te melden op de nieuwsbrief ben steeds je op de hoogte. Winacties, nieuws over cao’s, loonsverhogingen, syndicale premies en zoveel meer: dat is de nieuwsbrief van PC311. Aanmelden is dus de boodschap!

Hoe aanmelden?

Maar hoe meld je je nu precies aan voor de nieuwsbrief? De PC311 nieuwsbrief in je mailbox ontvangen is zo simpel als maar kan. Voer je e-mailadres hierboven in en binnen de kortste keren ontvang je een mail.

 

© 2023 ACV Puls. Alle rechten voorbehouden.

Met de website www.pc311.be wil ACV Puls, de bediendevakbond van het ACV, op een toegankelijke manier informatie verspreiden onder het winkelpersoneel.

DisclaimerCookie Policy
Website by Shtick

Top