25-03-2021

Ikea weigert sociaal overleg

Door de nieuwe coronamaatregelen die vanaf 27/03 van toepassing zijn vreest vakbond ACV Puls dat er veel personeel in de sector terug op tijdelijke werkloosheid zal vallen. Gisteren ontvingen de personeelsleden van Ikea volgend bericht van de directie: rekening houdend met de huidige maatregelen kunnen we echter onmogelijk iedereen aan het werk houden en zullen we een deel van jullie in tijdelijke werkloosheid moeten sturen. Dit spijt ons heel erg, en weet dat het altijd onze bedoeling is geweest om zoveel mogelijk jobs te organiseren om voor eenieder van jullie een inkomen te garanderen. De gesprekken met onze sociale partners hebben echter niet tot het gewenste resultaat geleid.

 

‘Een flagrante leugen!’, zo weet vakbondsverantwoordelijke Myriam Nevelsteen bij Ikea. ‘Meer nog: er is tot op heden is er geen enkele vraag gekomen naar de vakbonden toe om te overleggen en ook bij de vorige lockdown werd er geweigerd om te onderhandelen. We vroegen herhaaldelijk om een CAO op te stellen maar dit werd geweigerd door de directie.’

 

PERSONEEL BOOS

 

De personeelsleden van Ikea reageren verontwaardigd en boos. Ze vragen om de schuld niet op de sociale partners te steken en hebben zelf al een brief naar de directie verstuurd.  ACV Puls vraagt alsnog sociaal overleg om tot een akkoord te komen over inzet van personeel. ‘Tijdelijke werkloosheid heeft gevolgen voor het inkomen, de eindejaarspremie en vakantiegeld van het getroffen personeel, het is dus essentieel dat de sociale partners betrokken worden om de schade te beperken’, aldus Myriam Nevelsteen.

 

Laatste nieuws

Schrijf je in op de nieuwsbrief

 

Wat is de PC311 nieuwsbrief?

Wel, de nieuwsbrief van PC311 wordt maandelijks naar jou verzonden. De laatste weetjes over het werken onder paritair comité 311 en sectorafspraken verschijnen in je postvak In. Met één muisklik ben je up-to-date over alles wat jouw job aangaat.

Wat zijn de voordelen?

Door je aan te melden op de nieuwsbrief ben steeds je op de hoogte. Winacties, nieuws over cao’s, loonsverhogingen, syndicale premies en zoveel meer: dat is de nieuwsbrief van PC311. Aanmelden is dus de boodschap!

Hoe aanmelden?

Maar hoe meld je je nu precies aan voor de nieuwsbrief? De PC311 nieuwsbrief in je mailbox ontvangen is zo simpel als maar kan. Voer je e-mailadres hierboven in en binnen de kortste keren ontvang je een mail.

 

© 2023 ACV Puls. Alle rechten voorbehouden.

Met de website www.pc311.be wil ACV Puls, de bediendevakbond van het ACV, op een toegankelijke manier informatie verspreiden onder het winkelpersoneel.

DisclaimerCookie Policy
Website by Shtick

Top