17-07-2020

Geen volledige eindejaarspremie?

De periode van tijdelijke werkloosheid heeft een serieuze invloed gehad op je koopkracht. Op vraag van de vakbonden heeft de overheid uiteindelijke beslist om deze periode van tijdelijke werkloosheid gelijk te stellen voor de berekening van het aantal vakantiedagen én voor de berekening van je vakantiegeld. Maar, de werkgeversfederatie weigert een gelijkstelling van de tijdelijke werkloosheid voor de eindejaarspremie.

Op dit moment is de invloed al voelbaar, minstens 2/12e van de eindejaarspremie zal niet worden uitbetaald aan de medewerkers in werkloosheid tussen het begin van de crisis en de heropening van de winkels. Het behoud van de tijdelijke werkloosheid in sommige bedrijven na de heropening gaat een nog grotere invloed hebben op de premie. Een premie waarop de medewerkers écht wachten op het einde van het jaar.

We laten je niet vallen!
Het is niet de gelijkstelling van de premie voor de periode tijdelijke werkloosheid die je onderneming nu net wel zal doen overgaan tot een herstructurering of een sluiting … Trouwens, een aantal ondernemingen hebben nu reeds aangekondigd dat ze de periode wél zouden gelijkstellen voor de premie. Indien er geen gelijkstelling komt, riskeert dit zwaar te wegen op het budget van de medewerker. Het zijn dus foute argumenten die wel een serieuze invloed hebben voor de werknemer.
De werknemers in de sector werken nu dagelijks in moeilijke situaties om alle hygiënische maatregelen te doen respecteren, de agressiviteit van de klanten te beheren. In het achterhoofd zit dan ook nog de schrik op besmetting.
Daarom heeft het gemeenschappelijk vakbondsfront de werkgeversfederatie hierover opnieuw aangesproken. Het is niet uitgesloten het een hete herfst gaat worden in sommige bedrijven.

We houden je op de hoogte!

 

Laatste nieuws

Schrijf je in op de nieuwsbrief

 

Wat is de PC311 nieuwsbrief?

Wel, de nieuwsbrief van PC311 wordt maandelijks naar jou verzonden. De laatste weetjes over het werken onder paritair comité 311 en sectorafspraken verschijnen in je postvak In. Met één muisklik ben je up-to-date over alles wat jouw job aangaat.

Wat zijn de voordelen?

Door je aan te melden op de nieuwsbrief ben steeds je op de hoogte. Winacties, nieuws over cao’s, loonsverhogingen, syndicale premies en zoveel meer: dat is de nieuwsbrief van PC311. Aanmelden is dus de boodschap!

Hoe aanmelden?

Maar hoe meld je je nu precies aan voor de nieuwsbrief? De PC311 nieuwsbrief in je mailbox ontvangen is zo simpel als maar kan. Voer je e-mailadres hierboven in en binnen de kortste keren ontvang je een mail.

 

© 2023 ACV Puls. Alle rechten voorbehouden.

Met de website www.pc311.be wil ACV Puls, de bediendevakbond van het ACV, op een toegankelijke manier informatie verspreiden onder het winkelpersoneel.

DisclaimerCookie Policy
Website by Shtick

Top