25-08-2020

Geen perspectief over geredde jobs bij Brantano/VanHaren

ACV Puls bezorgd over overname door keten die geen winst in ons land boekt

Deze namiddag had ACV Puls een gesprek met HR manager Anita van Doorn (VanHaren Nederland) en Belgische HR verantwoordelijke Pascale Innocent. ‘Tot onze verbazing heeft HR geen enkele concrete info ter beschikking’, aldus Erika Lambert van ACV Puls. ’Ze geven aan nog veel informatie te verwachten van de curatoren en dienen zelf nog af te stemmen. Welke voormalige Brantano-winkels worden overgenomen, met welk personeel en onder welke arbeidsvoorwaarden is dus nog koffiedik kijken’, aldus Erika Lambert van ACV Puls.
Het lijkt alleen vast te staan dat er 43 winkels overgenomen worden en dat enkel voormalige Brantano-winkels in het Vlaamse landsgedeelte worden overgenomen. Wel is er al geweten dat men al vanaf 1 oktober een aantal zaken wil openen.

Gedreven Brantano-personeel
‘Het Brantano-personeel is gedreven door ervaring en verdient een nieuwe kans. Brantano is dan ook niet failliet gegaan door gebrek aan inzet van het personeel: de 890 werknemers behaalden in 2019 een verkoopcijfer van 165 miljoen euro en zorgden voor 2, 2 miljoen euro bedrijfswinst’, aldus Lambert. ‘Het Brantano-kaartenhuisje is ineengestort door het boekhoudkundig gegoochel van de FNG-directie, niet door het personeel.’
VanHaren zegt zorgvuldig te willen werken en verwijst naar de grote structuur die achter de VanHaren groep staat. Momenteel tellen ze 16 winkels in België. Alhoewel de omzet steeg van 3 miljoen naar 13,8 miljoen, boekte de keten echter nog geen winst in ons land.
Het gecumuleerd verlies van de keten bedroeg vorig boekjaar €6,4 miljoen. (bron: de nationale bank-België)
Kortom: de overnamedeal tussen de curatoren en de vanHaren-Deichmann groep roept nog steeds meer vragen op dan dat hij antwoorden en perspectief brengt.

 

Laatste nieuws

Schrijf je in op de nieuwsbrief

 

Wat is de PC311 nieuwsbrief?

Wel, de nieuwsbrief van PC311 wordt maandelijks naar jou verzonden. De laatste weetjes over het werken onder paritair comité 311 en sectorafspraken verschijnen in je postvak In. Met één muisklik ben je up-to-date over alles wat jouw job aangaat.

Wat zijn de voordelen?

Door je aan te melden op de nieuwsbrief ben steeds je op de hoogte. Winacties, nieuws over cao’s, loonsverhogingen, syndicale premies en zoveel meer: dat is de nieuwsbrief van PC311. Aanmelden is dus de boodschap!

Hoe aanmelden?

Maar hoe meld je je nu precies aan voor de nieuwsbrief? De PC311 nieuwsbrief in je mailbox ontvangen is zo simpel als maar kan. Voer je e-mailadres hierboven in en binnen de kortste keren ontvang je een mail.

 

© 2023 ACV Puls. Alle rechten voorbehouden.

Met de website www.pc311.be wil ACV Puls, de bediendevakbond van het ACV, op een toegankelijke manier informatie verspreiden onder het winkelpersoneel.

DisclaimerCookie Policy
Website by Shtick

Top