03-06-2020

Een correcte vergoeding voor iedereen!

Jij of je collega’s waren onlangs tijdelijk werkloos. Een aantal van je collega’s die tijdelijk werkloos waren, werden ontslagen. Bijvoorbeeld bij Torfs en Essentiel. Als je bedrijf je niet meer op de werkvloer wil, laten ze je een opzegtermijn presteren of betalen ze meestal een opzeggingsvergoeding. Je moet dan niet meer komen werken (want wie wil er nu werken voor een baas de je liever kwijt dan rijk is?) en wordt in één keer uitbetaald voor de periode dat je opzegtermijn zou moeten duren.

Als je tijdelijk werkloos bent omwille van overmacht, ligt de situatie anders. Je baas kan je dan ontslaan zonder opzegvergoeding. De opzegtermijn die je dan het moet presteren blijft gewoon verder tijdelijke werkloosheid. En zonder loon tijdens de opzegperiode! Er is dan enkel de werkloosheidsuitkering. Dat maakt ontslag dus erg goedkoop voor je baas. Je bent dus slechter af: je krijgt geen loon, enkel een uitkering.

ACV Puls vindt dat ontslagen door tijdelijke werkloosheid omwille van overmacht ook recht hebben op een correcte opzegvergoeding!

In het parlement is er nu een initiatief genomen om die goedkope ontslagen te stoppen en jij kan daarbij helpen! Door een email te versturen met onderstaand bericht, laat je weten aan de parlementsleden hoe wij erover denken! Wil je er een persoonlijker verhaal van maken? Verander dan het bericht. Je mag ons natuurlijk in kopie zetten.

Je collega’s uit de distributie zijn je dankbaar voor deze kleine stap. We verdienen het om met onze sector sterker uit deze coronacrisis te komen.

Met warme groeten,

Je collega’s bij ACV Puls

Deze mailadressen zet je bij ‘aan’:

nahima.lanjri@dekamer.be; servais.verherstraeten@dekamer.be; peter.deroover@n-va.be; marie-colline.leroy@ecolo.be; gilles.vandenburre@lachambre.be; evita.willaert@groen.be; bjorn.anseeuw@n-va.be; jan.spooren@n-va.be; valerie.vanpeel@n-va.be; meryame@kitir.be; burgemeester@ninove.be; anja.vanrobaeys@s-p-a.be; stevendevuyst911@hotmail.com; bp59@yahoo.fr; ludivine.dedonder@tournai.be; deputegoblet@outlook.com; deputee@sophiethemont.be; isabelle.galant@lachambre.be; ahmed@laaouej.be; info@kristofcalvo.be; raoul.hedebouw@lachambre.be; vincentvq@mac.com; catherine.fonck@lachambre.be

Deze boodschap zet je er in:

Geachte Mevrouw,
Geachte Heer,

De voorbije maanden werd ik zelf tijdelijk werkloos wegens overmacht in deze corona periode.

In het parlement moet u binnenkort stemmen over het wetsvoorstel 1212 over de opzegperiodes en opzegvergoedingen tijdens periode van tijdelijke werkloosheid. Wij steunen dit voorstel om bij het ontslag van werknemers te voorzien in een opzeggingstermijn mét het normale loon, en niet met een uitkering . We willen dit voorstel ook van toepassing maken op ontslagen die de afgelopen weken werden gegeven nog voor deze wet wordt gestemd.

Wij hopen op uw steun voor dit voorstel. Ook in corona-tijden hebben werknemers recht op een faire en rechtmatige ontslagvergoeding.

We zien uw antwoord tegemoet,

Met vriendelijke groeten,

 

Laatste nieuws

Schrijf je in op de nieuwsbrief

 

Wat is de PC311 nieuwsbrief?

Wel, de nieuwsbrief van PC311 wordt maandelijks naar jou verzonden. De laatste weetjes over het werken onder paritair comité 311 en sectorafspraken verschijnen in je postvak In. Met één muisklik ben je up-to-date over alles wat jouw job aangaat.

Wat zijn de voordelen?

Door je aan te melden op de nieuwsbrief ben steeds je op de hoogte. Winacties, nieuws over cao’s, loonsverhogingen, syndicale premies en zoveel meer: dat is de nieuwsbrief van PC311. Aanmelden is dus de boodschap!

Hoe aanmelden?

Maar hoe meld je je nu precies aan voor de nieuwsbrief? De PC311 nieuwsbrief in je mailbox ontvangen is zo simpel als maar kan. Voer je e-mailadres hierboven in en binnen de kortste keren ontvang je een mail.

 

© 2023 ACV Puls. Alle rechten voorbehouden.

Met de website www.pc311.be wil ACV Puls, de bediendevakbond van het ACV, op een toegankelijke manier informatie verspreiden onder het winkelpersoneel.

DisclaimerCookie Policy
Website by Shtick

Top