01-04-2020

E5 mode krijgt gerechtelijke reorganisatie als gevolg coronacrisis

“E5 Mode is zwaargewond, maar niet dood” stelt Wouter Parmentier, ACV Puls vakbondsverantwoordelijke bij E5 Mode. “Wij willen een constructieve partner zijn in het gezond maken van het bedrijf.”

E5 Mode vroeg en verkreeg op maandag 30 maart 2020 bescherming tegen z’n schuldeisers door middel van een gerechtelijke reorganisatie. “E5 Mode draaide de laatste jaren al met een nipte cashflow. Er is geen buffer om een zware schok zoals de coronacrisis op te vangen” aldus Wouter Parmentier.

“E5 Mode zal in het ACV een constructieve partner vinden om uit deze crisis te geraken en om een doorstart te maken. Wat we niet zullen doen is de werknemers op het offerblok leggen.”

“Veel collega’s werken al decennia bij de Belgische modeketen. Ze zijn vergroeid met E5 Mode en hebben zich heel lang deel gevoeld van de familie die E5 Mode was. Voor hen komt deze aankondiging als een extra zware klap.”

Op 25 maart 2020 stond aanvankelijk een bijzondere ondernemingsraad gepland waar het commerciële plan voor Vlaanderen uit te doeken zou worden gedaan. “De signalen die we van de directie daarover opvingen, waren positief” zegt Wouter Parmentier. “Dat maakt deze gerechtelijke reorganisatie als gevolg van de coronacrisis extra zuur.”

 

Laatste nieuws

Schrijf je in op de nieuwsbrief

 

Wat is de PC311 nieuwsbrief?

Wel, de nieuwsbrief van PC311 wordt maandelijks naar jou verzonden. De laatste weetjes over het werken onder paritair comité 311 en sectorafspraken verschijnen in je postvak In. Met één muisklik ben je up-to-date over alles wat jouw job aangaat.

Wat zijn de voordelen?

Door je aan te melden op de nieuwsbrief ben steeds je op de hoogte. Winacties, nieuws over cao’s, loonsverhogingen, syndicale premies en zoveel meer: dat is de nieuwsbrief van PC311. Aanmelden is dus de boodschap!

Hoe aanmelden?

Maar hoe meld je je nu precies aan voor de nieuwsbrief? De PC311 nieuwsbrief in je mailbox ontvangen is zo simpel als maar kan. Voer je e-mailadres hierboven in en binnen de kortste keren ontvang je een mail.

 

© 2023 ACV Puls. Alle rechten voorbehouden.

Met de website www.pc311.be wil ACV Puls, de bediendevakbond van het ACV, op een toegankelijke manier informatie verspreiden onder het winkelpersoneel.

DisclaimerCookie Policy
Website by Shtick

Top