30-06-2020

Doorstart E5 mode vraagt grote offers van het personeel!

Het herstructureringsplan van E5 Mode is goedgekeurd door de rechtbank. Een deel van de schulden worden daardoor kwijtgescholden, het overschot komt in een afbetalingsplan.

“Wij zijn uiteraard heel tevreden dat E5 Mode een doorstart kan maken” zegt Wouter Parmentier, vakbondsverantwoordelijke bij ACV Puls. “Wij hopen dat de omzet snel terug stijgt en dat E5 Mode in beter economisch vaarwater terecht komt.”

ACV Puls plaatst wel een grote kanttekening bij het goedgekeurde herstructureringsplan. “We mogen niet vergeten dat het personeel offers heeft gebracht om dit mogelijk te maken” zegt Wouter Parmentier. “Vijf mensen op het hoofdkantoor verliezen hun job en eerder dit jaar werd de sluiting van alle Waalse winkels aangekondigd, wat nog eens een veertigtal mensen hun job kostte.” De vakbonden en de directie kwamen een sociaal plan overeen die alle ontslagen omkaderen.

“Het personeel ging akkoord met een uitstel van de betaling van het vakantiegeld en een uitstel van het betalen van de bonus. Daarnaast worden een aantal collega’s gevraagd zich te verplaatsen van winkel of een andere functie uit te oefenen” aldus Wouter Parmentier. “Deze herstructurering zou niet mogelijk zijn zonder inspanningen van het personeel. We hopen dat de directie dit niet vergeet.”

Voor het overige is ACV Puls positief over de manier waarop het sociaal overleg bij E5 Mode wordt gevoerd. “We hopen dat dit in de toekomst zo blijft en dat we snel terug kunnen onderhandelen over betere loon- en arbeidsvoorwaarden voor het personeel.”

 

Laatste nieuws

Schrijf je in op de nieuwsbrief

 

Wat is de PC311 nieuwsbrief?

Wel, de nieuwsbrief van PC311 wordt maandelijks naar jou verzonden. De laatste weetjes over het werken onder paritair comité 311 en sectorafspraken verschijnen in je postvak In. Met één muisklik ben je up-to-date over alles wat jouw job aangaat.

Wat zijn de voordelen?

Door je aan te melden op de nieuwsbrief ben steeds je op de hoogte. Winacties, nieuws over cao’s, loonsverhogingen, syndicale premies en zoveel meer: dat is de nieuwsbrief van PC311. Aanmelden is dus de boodschap!

Hoe aanmelden?

Maar hoe meld je je nu precies aan voor de nieuwsbrief? De PC311 nieuwsbrief in je mailbox ontvangen is zo simpel als maar kan. Voer je e-mailadres hierboven in en binnen de kortste keren ontvang je een mail.

 

© 2023 ACV Puls. Alle rechten voorbehouden.

Met de website www.pc311.be wil ACV Puls, de bediendevakbond van het ACV, op een toegankelijke manier informatie verspreiden onder het winkelpersoneel.

DisclaimerCookie Policy
Website by Shtick

Top