Late uren

Meer en meer openen werkgevers in de distributie hun winkels ook buiten de traditionele openingsuren. Uitzonderlijke laatavondopeningen (bvb bij een gemeentelijke nocturne of braderie, of een shopping night in het winkelcentrum) of dagelijks later geopende winkels in shopping centra: van het personeel wordt alsmaar meer verwacht.

In pc 311 is er tot vandaag geen verplichting om op die uitzonderlijke uren een toeslag te betalen bovenop het normale loon. In sommige bedrijven bestaan er akkoorden om wel zo’n vergoeding te voorzien. Voor ACV PULS is een veralgemeende late uren toeslag één van de prioriteiten voor de sectoronderhandelingen. Werknemers mogen enkel tewerkgesteld worden in uurroosters die in het arbeidsreglement opgenomen zijn. Als dat niet het geval is, kan je weigeren om deze late uren te presteren.

Om te weten of en welke afspraken zijn gemaakt over late openingen neem je best contact op met je ACV PULS contactpersoon.

Nog niet gevonden wat je zoekt?

Zoek op een andere zoekterm of bezorg ons je vraag

 
 

Op zoek naar informatie?

Vind in één klik wat je zoekt.

Zoeken
Generic filters
Exact matches only

 

Van A tot Z

 
 

Schrijf je in op de nieuwsbrief

 

Wat is de PC311 nieuwsbrief?

Wel, de nieuwsbrief van PC311 wordt maandelijks naar jou verzonden. De laatste weetjes over het werken onder paritair comité 311 en sectorafspraken verschijnen in je postvak In. Met één muisklik ben je up-to-date over alles wat jouw job aangaat.

Wat zijn de voordelen?

Door je aan te melden op de nieuwsbrief ben steeds je op de hoogte. Winacties, nieuws over cao’s, loonsverhogingen, syndicale premies en zoveel meer: dat is de nieuwsbrief van PC311. Aanmelden is dus de boodschap!

Hoe aanmelden?

Maar hoe meld je je nu precies aan voor de nieuwsbrief? De PC311 nieuwsbrief in je mailbox ontvangen is zo simpel als maar kan. Voer je e-mailadres hierboven in en binnen de kortste keren ontvang je een mail.

 

© 2023 ACV Puls. Alle rechten voorbehouden.

Met de website www.pc311.be wil ACV Puls, de bediendevakbond van het ACV, op een toegankelijke manier informatie verspreiden onder het winkelpersoneel.

DisclaimerCookie Policy
Website by Shtick

Top