Jeugdvakantie

Je recht op vakantie krijg je door te werken. Je vakantie van het volgende jaar verdien je door in het vorige te werken. Als je dus net begint te werken kan het zijn dat je heel weinig vakantiedagen hebt. Via het systeem jeugdvakantie, kan je mogelijks toch van genieten. Voorwaarden:

  • je bent jonger dan 25 jaar op 31 december van het voorafgaande jaar
  • je hebt je studie beëindigd of stopgezet in de loop van het voorafgaande jaar
  • je hebt minstens 1 maand of minstens 70 uren gewerkt in het voorafgaande jaar, en dit in de privésector

Bijvoorbeeld: je hebt recht op jeugdvakantie in 2020 wanneer je aan volgende voorwaarden voldoet:

  • jonger dan 25 jaar op 31 december 2019
  • studie beëindigd of gestopt in de loop van 2019
  • nog minstens 1 maand en minstens 70 uren werken in 2019

Wanneer je voldoet aan de voorwaarden, heb je recht op 4 weken vakantie. Dit zijn 24 dagen wanneer je 6 dagen werkt per week en 20 dagen wanneer je 5 dagen per week werkt. Het aantal jeugdvakantiedagen wordt wel verminderd met het aantal betaalde vakantiedagen waarop je aanspraak kan maken. De vergoeding die je krijgt voor jeugdvakantiedagen bedraagt 65 % van het gemiddelde dagloon. Je kan jeugdvakantie aanvragen via het formulier C103 – jeugdvakantie. Voor elke maand waarin je jeugdvakantiedagen opneemt, moet je een nieuw berekeningsformulier invullen en bezorgen.

Je kan dat formulier opvragen via je ACV PULS contactpersoon.

Nog niet gevonden wat je zoekt?

Zoek op een andere zoekterm of bezorg ons je vraag

 
 

Op zoek naar informatie?

Vind in één klik wat je zoekt.

Zoeken
Generic filters
Exact matches only

 

Van A tot Z

 
 

Schrijf je in op de nieuwsbrief

 

Wat is de PC311 nieuwsbrief?

Wel, de nieuwsbrief van PC311 wordt maandelijks naar jou verzonden. De laatste weetjes over het werken onder paritair comité 311 en sectorafspraken verschijnen in je postvak In. Met één muisklik ben je up-to-date over alles wat jouw job aangaat.

Wat zijn de voordelen?

Door je aan te melden op de nieuwsbrief ben steeds je op de hoogte. Winacties, nieuws over cao’s, loonsverhogingen, syndicale premies en zoveel meer: dat is de nieuwsbrief van PC311. Aanmelden is dus de boodschap!

Hoe aanmelden?

Maar hoe meld je je nu precies aan voor de nieuwsbrief? De PC311 nieuwsbrief in je mailbox ontvangen is zo simpel als maar kan. Voer je e-mailadres hierboven in en binnen de kortste keren ontvang je een mail.

 

© 2023 ACV Puls. Alle rechten voorbehouden.

Met de website www.pc311.be wil ACV Puls, de bediendevakbond van het ACV, op een toegankelijke manier informatie verspreiden onder het winkelpersoneel.

DisclaimerCookie Policy
Website by Shtick

Top