Ecocheques

Telkens in de maand juni krijg je ecocheques. Hoeveel ecocheques je krijgt hangt af van je arbeidsduur.

vanaf 27-35 u/week 250 €
vanaf 20 uur en minder dan 27 u/week 200 €
vanaf 17,5 uur en minder dan 20 u/week 150 €
minder dan 17,5 u/week 100 €
contracten van 8 u/week 75 €

De cheques hebben een waarde van (maximum) 10 euro en ze zijn 2 jaar geldig. Op de cheques moeten geen belastingen betaald worden en er wordt ook geen sociale zekerheid afgehouden. Wie in de periode 1 juni (vorig jaar) tot en met 31 mei (dit jaar) in dienst kwam en dus geen volledig jaar werkte, krijgt de ecocheques in verhouding toegekend. Als je arbeidsovereenkomst onderbroken wordt kan het aantal ecocheques ook verminderd worden. De periodes van jaarlijkse vakantie, de eerste 30 dagen ziekte en bevallingsverlof worden gelukkig gelijkgesteld.

Let op!

De ecocheques kunnen op bedrijfsvlak omgezet worden in evenwaardige voordelen (bv. invoering of verhoging maaltijdcheques, groepsverzekering…) Hiervoor moet op bedrijfsvlak een CAO afgesloten worden. Informeer even bij je ACV PULS contactpersoon om na te gaan wat er bij jou op het werk is afgesproken.
Wat kan je kopen met Ecocheques? – klik hier

Wat kan je kopen met je ecocheques?

Energiebesparing;
Hernieuwbare energie
Waterbesparing en -beheer;
Bevordering van de duurzame mobiliteit;
Afvalbeheer;
Bevordering van ecodesign: producten en diensten met het Europese Ecolabel of het EU-logo voor biologische productie en toeristische infrastructuur in België met het Green Key label.

UPDATE:

Door het tijdelijke sluiten van winkels of cultuur- en sportevenementen die niet konden niet doorgaan, loop je het risico dat je cheques vervallen voor je ze kan uitgeven. Intussen is er de wet van 20/12/2020 die bepaalt dat de geldigheidsduur van de cheques wordt verlengd:
👉 voor maaltijdcheques, ecocheques, en cadeaucheques met vervaldatum tussen 1 november en 31 maart 2021: verlenging met 6 maanden.
👉 voor sport- en cultuurcheques die oorspronkelijk geldig waren tot 30 september 2020: verlenging tot 30 september 2021.

Nog niet gevonden wat je zoekt?

Zoek op een andere zoekterm of bezorg ons je vraag

 
 

Op zoek naar informatie?

Vind in één klik wat je zoekt.

Zoeken
Generic filters
Exact matches only

 

Van A tot Z

 
 

Schrijf je in op de nieuwsbrief

 

Wat is de PC311 nieuwsbrief?

Wel, de nieuwsbrief van PC311 wordt maandelijks naar jou verzonden. De laatste weetjes over het werken onder paritair comité 311 en sectorafspraken verschijnen in je postvak In. Met één muisklik ben je up-to-date over alles wat jouw job aangaat.

Wat zijn de voordelen?

Door je aan te melden op de nieuwsbrief ben steeds je op de hoogte. Winacties, nieuws over cao’s, loonsverhogingen, syndicale premies en zoveel meer: dat is de nieuwsbrief van PC311. Aanmelden is dus de boodschap!

Hoe aanmelden?

Maar hoe meld je je nu precies aan voor de nieuwsbrief? De PC311 nieuwsbrief in je mailbox ontvangen is zo simpel als maar kan. Voer je e-mailadres hierboven in en binnen de kortste keren ontvang je een mail.

 

© 2023 ACV Puls. Alle rechten voorbehouden.

Met de website www.pc311.be wil ACV Puls, de bediendevakbond van het ACV, op een toegankelijke manier informatie verspreiden onder het winkelpersoneel.

DisclaimerCookie Policy
Website by Shtick

Top