23-03-2020

ACV Puls positief verrast door sommige winkelketens

Diverse winkelketens die door de strijd tegen het coronavirus hun vestigingen moesten sluiten, zorgen voor een bijpassing bij de werkloosheidsuitkering van hun werknemers. Op deze manier lijden deze werknemers geen inkomstenverlies.

Het gaat om ketens zoals Primark, ICI PARIS XL België/Belgique, ZARA , Cassis-Paprika Genk, Rituals, Hollister Belgium , Kruidvat België/Belgique, IKEA en H&M.

ACV Puls Vakbond is blij dat deze ondernemingen zich zo constructief opstellen en denken aan het welzijn van de werknemers. Een voorbeeld voor anderen!

De plotse sluitingen van alle betrokken winkels zouden normaal betekenen dat de getroffen werknemers het moeten stellen met 70% van hun loon. “We zijn dan ook aangenaam verrast door de positieve gebaren van diverse winkelketens”, zegt Kristel Van Damme, ACV Puls-secretaris in de distributie. ‘’Deze werknemers zijn vaak alleenstaande moeders of deeltijdse werknemers, waardoor ze met een inkomen van 70% meteen in de armoede zouden verzeild geraken. Dat moeten we te allen tijde vermijden”.

Diverse ketens garanderen nu voor een bepaalde periode het normale loon. “Wat de toekomst biedt, weten we natuurlijk niet”, bedenkt Van Damme. “Maar we roepen wel andere winkelketens op om gelijkaardige signalen te geven aan hun personeelsleden”.

 

Laatste nieuws

Schrijf je in op de nieuwsbrief

 

Wat is de PC311 nieuwsbrief?

Wel, de nieuwsbrief van PC311 wordt maandelijks naar jou verzonden. De laatste weetjes over het werken onder paritair comité 311 en sectorafspraken verschijnen in je postvak In. Met één muisklik ben je up-to-date over alles wat jouw job aangaat.

Wat zijn de voordelen?

Door je aan te melden op de nieuwsbrief ben steeds je op de hoogte. Winacties, nieuws over cao’s, loonsverhogingen, syndicale premies en zoveel meer: dat is de nieuwsbrief van PC311. Aanmelden is dus de boodschap!

Hoe aanmelden?

Maar hoe meld je je nu precies aan voor de nieuwsbrief? De PC311 nieuwsbrief in je mailbox ontvangen is zo simpel als maar kan. Voer je e-mailadres hierboven in en binnen de kortste keren ontvang je een mail.

 

© 2023 ACV Puls. Alle rechten voorbehouden.

Met de website www.pc311.be wil ACV Puls, de bediendevakbond van het ACV, op een toegankelijke manier informatie verspreiden onder het winkelpersoneel.

DisclaimerCookie Policy
Website by Shtick

Top