29-06-2021

Acties bij de luchthavenshops op Brussels Airport

2020 was een moeilijk jaar voor het luchtvaartpersoneel. Duizenden werknemers werden door de coronacrisis op economische of tijdelijke werkloosheid gezet. Nu krijgt het personeel een extra klap te verwerken. Het personeel dreigt immers geen vakantiegeld te krijgen.
ACV puls houdt daarom op 29 juni om 10u een sensibiliseringsactie aan de drop off zone van de luchthaven van Zaventem. Passagiers zullen daarbij via brochures geïnformeerd worden over de problematiek zonder enige verdere hinder te ondervinden.
Het probleem
Voor de berekening van de jaarlijkse vakantie in 2022 worden het aantal dagen tijdelijke werkloosheid in 2021 niet meegeteld. Dat wil zeggen dat werknemers in 2022 heel wat minder vakantiedagen zullen kunnen opnemen, of het vakantiegeld zien slinken of verdwijnen. Ook al was die tijdelijke werkloosheid natuurlijk helemaal geen vrijwillige keuze.
De oplossing
Er is momenteel nog geen duidelijkheid over de opbouw van het aantal vakantiedagen in 2022. Het ACV dringt daarom aan op een gelijkstelling van de periode van tijdelijke en economische werkloosheid (al dan niet door corona). Zo verliezen de mensen die werkloos werden, geen vakantiegeld of eindejaarspremie. De luchtvaartbedrijven ontvingen al staatssteun; het kan niet dat het hardwerkende personeel uit de boot valt.
 

Laatste nieuws

Schrijf je in op de nieuwsbrief

 

Wat is de PC311 nieuwsbrief?

Wel, de nieuwsbrief van PC311 wordt maandelijks naar jou verzonden. De laatste weetjes over het werken onder paritair comité 311 en sectorafspraken verschijnen in je postvak In. Met één muisklik ben je up-to-date over alles wat jouw job aangaat.

Wat zijn de voordelen?

Door je aan te melden op de nieuwsbrief ben steeds je op de hoogte. Winacties, nieuws over cao’s, loonsverhogingen, syndicale premies en zoveel meer: dat is de nieuwsbrief van PC311. Aanmelden is dus de boodschap!

Hoe aanmelden?

Maar hoe meld je je nu precies aan voor de nieuwsbrief? De PC311 nieuwsbrief in je mailbox ontvangen is zo simpel als maar kan. Voer je e-mailadres hierboven in en binnen de kortste keren ontvang je een mail.

 

© 2023 ACV Puls. Alle rechten voorbehouden.

Met de website www.pc311.be wil ACV Puls, de bediendevakbond van het ACV, op een toegankelijke manier informatie verspreiden onder het winkelpersoneel.

DisclaimerCookie Policy
Website by Shtick

Top