27-05-2020

AAN ALLE WERKNE(E)M(ST)ERS VAN ORCHESTRA PREMAMAN

Hierbij een update van de toestand op 25 mei 2020:

Op dinsdag 26 mei zal de zitting van de rechtbank van koophandel van Montpellier plaatsvinden waarbij de rechtbank de twee biedingen tot overname van de groep die op tafel liggen, zal analyseren:

➢ Het ene bod wordt gedaan door de Saudische groep Al-Othaïm. Daarin wordt geen enkele winkel in België op-/overgenomen.
➢ Het andere bod wordt gedaan door de families Mestre en Gotlib en een aantal investeerders. Samen zullen ze een bedrijf oprichten genaamd “New Orch”. Dit zal in België niet langer 19 winkels omvatten maar slechts 10 (die van Charleroi Couillet, Rocourt, Zaventem, Waver, Drogenbos, Marche, Anderlecht, Boncelles en Libramont onder franchise)
De toekomst van de winkels in België hangt af van de beslissingen van 2 rechtbanken:
De beslissing van de rechtbank van Montpellier die zou moeten gekend zijn op 2 juni.
– Die van de ondernemingsrechtbank van Brussel die erop zal volgen, waarschijnlijk op 10 juni.
Er zal dus niets definitief zijn vóór 17 juni. Het personeel van de winkels die niet tot dan zouden kunnen openblijven, wegens gebrek aan handelswaren of verbreking van de huurovereenkomst, zal op tijdelijke werkloosheid worden gezet.
Als de Saudische groep zou worden weerhouden, dan zal OPM buitenspel staan om winkels in België over te nemen. Er zal dan moeten worden gekeken of er andere bedrijven kandidaat zijn maar in dit stadium lijken er niet veel voorstellen op tafel te liggen.

Als het bod van de “New Orch” wordt weerhouden, dan moet het worden goedgekeurd door de rechtbank in België en moeten de voorwaarden van de overname worden onderhandeld.

Aarzel niet om jullie vragen voor te leggen aan jullie vertegenwoordigers.

 

Laatste nieuws

Schrijf je in op de nieuwsbrief

 

Wat is de PC311 nieuwsbrief?

Wel, de nieuwsbrief van PC311 wordt maandelijks naar jou verzonden. De laatste weetjes over het werken onder paritair comité 311 en sectorafspraken verschijnen in je postvak In. Met één muisklik ben je up-to-date over alles wat jouw job aangaat.

Wat zijn de voordelen?

Door je aan te melden op de nieuwsbrief ben steeds je op de hoogte. Winacties, nieuws over cao’s, loonsverhogingen, syndicale premies en zoveel meer: dat is de nieuwsbrief van PC311. Aanmelden is dus de boodschap!

Hoe aanmelden?

Maar hoe meld je je nu precies aan voor de nieuwsbrief? De PC311 nieuwsbrief in je mailbox ontvangen is zo simpel als maar kan. Voer je e-mailadres hierboven in en binnen de kortste keren ontvang je een mail.

 

© 2023 ACV Puls. Alle rechten voorbehouden.

Met de website www.pc311.be wil ACV Puls, de bediendevakbond van het ACV, op een toegankelijke manier informatie verspreiden onder het winkelpersoneel.

DisclaimerCookie Policy
Website by Shtick

Top