20-04-2021

700 miljoen extra voor pensioenen en uitkeringen

700 miljoen extra voor pensioenen en uitkeringen

 Na de nationale actiedag op 29 maart kwam de regering tegemoet aan een van de belangrijkste eisen van de vakbonden. De onderhandelingen over de welvaartsenveloppe werden losgekoppeld van het loonoverleg. Er is nu een gemeenschappelijk positief advies van de sociale partners over het regeringsvoorstel rond de besteding van deze middelen.

Over een deel van de verdeling hadden de sociale partners in januari al nagenoeg een akkoord, hieraan blijft  het regeringsvoorstel trouw. Voor pensioenen en werkloosheidsuitkeringen grijpt de regering terug naar het vorige sociaal akkoord voor 2019-2020.

Het budget van ruim 700 miljoen euro om de laagste uitkeringen welvaartsvast te houden, had al in september 2020 verdeeld moeten zijn. Maar de werkgevers weigerden daarover een akkoord af te sluiten zolang er geen afspraken waren over de lonen. Gepensioneerden, zieken, mensen met een handicap en werklozen werden zo als pasmunt gebruikt in een discussie over werkenden. Aan die praktijk is nu een eind gemaakt. Gisteren werden de verhogingen voor onder meer de werkloosheids- en ziekte-uitkeringen, vervangingsinkomens, en minimumpensioenen in een gemeenschappelijk advies van de sociale partners afgeklopt.

Het is jammer dat het zo lang heeft moeten duren, maar het is goed dat er nu een akkoord is. Want heel veel mensen kunnen deze verhoging van hun pension of uitkering, bovenop de index, heel erg goed gebruiken.

Lees er hier verder over.

 

Laatste nieuws

Schrijf je in op de nieuwsbrief

 

Wat is de PC311 nieuwsbrief?

Wel, de nieuwsbrief van PC311 wordt maandelijks naar jou verzonden. De laatste weetjes over het werken onder paritair comité 311 en sectorafspraken verschijnen in je postvak In. Met één muisklik ben je up-to-date over alles wat jouw job aangaat.

Wat zijn de voordelen?

Door je aan te melden op de nieuwsbrief ben steeds je op de hoogte. Winacties, nieuws over cao’s, loonsverhogingen, syndicale premies en zoveel meer: dat is de nieuwsbrief van PC311. Aanmelden is dus de boodschap!

Hoe aanmelden?

Maar hoe meld je je nu precies aan voor de nieuwsbrief? De PC311 nieuwsbrief in je mailbox ontvangen is zo simpel als maar kan. Voer je e-mailadres hierboven in en binnen de kortste keren ontvang je een mail.

 

© 2023 ACV Puls. Alle rechten voorbehouden.

Met de website www.pc311.be wil ACV Puls, de bediendevakbond van het ACV, op een toegankelijke manier informatie verspreiden onder het winkelpersoneel.

DisclaimerCookie Policy
Website by Shtick

Top